Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Illueca planteja que Sanitat destini el 25% del pressupost a atenció primària

El candidat de Unides Podem Esquerra Unida a la Generalitat Valenciana, Héctor Illueca, ha plantejat aquest divendres destinar el 25% del pressupost de Sanitat a atenció primària i que s'estenga la cobertura bucodental íntegra i pública a infància i majors.

Així, ha apostat per una reforma integral de la sanitat pública "per a col·locar-la a l'avantguarda del país" com ha ocorregut, ha indicat, amb les àrees gestionades per la coalició en el Consell -- Habitatge, Transparència i Memòria Històrica-- que hui són "referència a nivell estatal".

Illueca i la candidata per la província de València a les Corts i coordinadora d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, acompanyats de la candidata de Podem en la coalició Mes Gandia i el candidat d'EUPV Nahuel González, s'han reunit hui amb l'Associació de Jubilats i Pensionistes de La Safor, amb l'Associació Víctimes del Franquisme de Gandia i amb sindicats.

El candidat a la Generalitat ha ressaltat l'"exemple de lluita per la justícia social" que encarnen aquests col·lectius als qui ha traslladat les propostes de la coalició "per a la reforma integral que necessita la nostra sanitat".

D'aquesta manera, ha advertit que "mentre les dretes competeixen per rebaixes fiscals i l'afebliment dels nostres serveis públics, la nostra força proposa el reforç integral del sistema valencià de salut" i ha qualificat de "necessitat ineludible" l'enfortiment de l'atenció primària augmentant el seu pressupost de manera progressiva fins que supose, almenys, el 25% del pressupost dins de la Conselleria dotant-la de recursos humans i mitjans suficients per a desenvolupar la seua activitat, amb estabilitat de les plantilles.

PROTECCIÓ DE LA SALUT BUCODENTAL
També s'ha referit a la protecció de la salut bucodental, que encara que ha millorat amb les mesures incloses en la Llei de Salut "continua sent una assignatura pendent de la sanitat pública". Per això, ha explicat que Unides Podem Esquerra Unida incorporarà nous serveis estenent la seua cobertura pública al conjunt de la població valenciana de manera gradual fins a aconseguir la universalitat, amb nous programes dirigits per a les persones majors i la infància, que inclouran la implementació de mesures de prevenció, així com la promoció i assistència.

A més, la sanitat pública, ha proclamat Illueca, "necessita fer un pas decisiu en drets substancials per a la població en aspectes com l'accés a una salut mental garantida, pública i universal" i paral·lelament ha recordat la proposta de crear una indústria pública valenciana de producció de medicaments com a part del sistema sanitari. "Tenim idees, projecte i un equip capaç de gestionar millor la sanitat pública valenciana", ha afirmat.

En aquest sentit, ha insistit que "aspirem a impulsar en totes les àrees del Consell les mesures avantguardistes que hem implementat en Habitatge, Transparència i Memòria Històrica, que hui són referència a nivell estatal".

Per part seua, la candidata i coordinadora d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, s'ha referit al treball realitzat des de la conselleria de Participació, que ha pogut desenvolupar-se gràcies a la col·laboració d'ajuntaments com el de Gandia, que han col·laborat "per a aconseguir un País Valencià lliure de fosses comunes del franquisme".

Així mateix, ha al·ludit a la recent aprovació del reglament de clausulas socials, "que ha blindat l'estabilitat laboral de milers de treballadors i treballadores que presten els seus serveis a l'administració".




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon