Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Escolars de la comarca es donen cita a l'Eliana en el Premi Sambori 2023

L'Auditori de l'Eliana ha acollit aquest passat dissabte el lliurament del 25é Premi Sambori, organitzat per la Coordinadora pel valencià Camp de Túria - Escola Valenciana. L'acte de la final comarcal del concurs de literatura en valencià convocat per la Fundació Sambori, en el qual participa alumnat, des d'Educació Infantil fins a l'ensenyament universitari, de Camp de Túria ha recuperat l'esperit festiu després de les últimes edicions, marcades per la pandèmia de la COVID-19.

En la convocatòria de 2023, han participat 6.014 alumnes, 277 mestres, professores i professors, així com 35 centres educatius de catorze municipis de la comarca, dades de participació superiors a l'any passat. Han sigut premiats díhuit treballs individuals, set col·lectius i el premi Empar Granell a la Didàctica i la Metodologia.

El jurat ha destacat la qualitat de les obres presentades i les dificultats en l'hora d'atorgar els guardons. Així, després d'àrdues deliberacions, ha hagut de concedir el premi ex aequo a dues obres de la categoria col·lectiva de 4 anys.

A la gala, conduïda per un grup de sis alumnes de diversos centres de l'Eliana, membres del Consell de Xiquetes i Xiquets, s'han lliurat, a més, els premis del Concurs de Cartells de la Trobada d'Escoles en Valencià l'Eliana 2023, que se celebrarà aquest dissabte 6 a partir de les 17 hores en la plaça d'Europa.

L'alcalde, Salva Torrent, a més d'altres representants municipals i la presidenta d'Escola Valenciana, Alexandra Usó i Cariñena, han acompanyat l'acte, que ha comptat amb les actuacions de l'alumnat del grup de cambra de l'escola de la Unió Musical de l'Eliana, Teatreliana i l'Associació folklòrica i imaginària La Llauradora i la Colla de dolçainers Camp de Túria Consolat de Mar.

El Premi Sambori és una iniciativa que promou i difon l'ús literari del valencià dins de l'àmbit escolar, perquè la població més jove desenvolupe habilitats creatives. El concurs arriba, mitjançant diferents convocatòries, a una gran part dels territoris de parla comuna. A més, és considerat el certamen literari amb major participació d'Europa.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon