Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Escolars de la comarca es donen cita a l'Eliana en el Premi Sambori 2023

L'Auditori de l'Eliana ha acollit aquest passat dissabte el lliurament del 25é Premi Sambori, organitzat per la Coordinadora pel valencià Camp de Túria - Escola Valenciana. L'acte de la final comarcal del concurs de literatura en valencià convocat per la Fundació Sambori, en el qual participa alumnat, des d'Educació Infantil fins a l'ensenyament universitari, de Camp de Túria ha recuperat l'esperit festiu després de les últimes edicions, marcades per la pandèmia de la COVID-19.

En la convocatòria de 2023, han participat 6.014 alumnes, 277 mestres, professores i professors, així com 35 centres educatius de catorze municipis de la comarca, dades de participació superiors a l'any passat. Han sigut premiats díhuit treballs individuals, set col·lectius i el premi Empar Granell a la Didàctica i la Metodologia.

El jurat ha destacat la qualitat de les obres presentades i les dificultats en l'hora d'atorgar els guardons. Així, després d'àrdues deliberacions, ha hagut de concedir el premi ex aequo a dues obres de la categoria col·lectiva de 4 anys.

A la gala, conduïda per un grup de sis alumnes de diversos centres de l'Eliana, membres del Consell de Xiquetes i Xiquets, s'han lliurat, a més, els premis del Concurs de Cartells de la Trobada d'Escoles en Valencià l'Eliana 2023, que se celebrarà aquest dissabte 6 a partir de les 17 hores en la plaça d'Europa.

L'alcalde, Salva Torrent, a més d'altres representants municipals i la presidenta d'Escola Valenciana, Alexandra Usó i Cariñena, han acompanyat l'acte, que ha comptat amb les actuacions de l'alumnat del grup de cambra de l'escola de la Unió Musical de l'Eliana, Teatreliana i l'Associació folklòrica i imaginària La Llauradora i la Colla de dolçainers Camp de Túria Consolat de Mar.

El Premi Sambori és una iniciativa que promou i difon l'ús literari del valencià dins de l'àmbit escolar, perquè la població més jove desenvolupe habilitats creatives. El concurs arriba, mitjançant diferents convocatòries, a una gran part dels territoris de parla comuna. A més, és considerat el certamen literari amb major participació d'Europa.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon