Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Es presenta a l'Eliana la 'Guia de Municipis Segurs'

La localitat compta amb el seu propi Pla d'Emergències Municipal des del passat 2022. 

El Saló de Plens de l'Ajuntament de l'Eliana ha acollit aquest migdia la presentació de la primera 'Guia de Municipis Segurs', coordinada i editada per la Generalitat Valenciana. Un manual pràctic que recull les recomanacions bàsiques que han de seguir els municipis davant emergències com a incendis, inundacions, nevades, vents, onades de fred i de calor, etcètera.

La guia recull la legislació més important en matèria de Protecció Civil així com el Pla Territorial d'Emergències. També realitza una descripció de les funcions del Centre de Coordinació d'Emergències i del telèfon d'Emergències 112, i aborda aspectes referits a les competències municipals a través de les juntes locals de seguretat o del centre de coordinació operativa municipal (Cecopal). Finalment, desglossa els riscos més freqüents i detalla les recomanacions i instruccions que ha de seguir la població, de manera preventiva, per a evitar qualsevol tipus d'incidència.

En aquest sentit, l'Eliana compta des de l'any passat amb el seu propi Pla d'Emergències Municipal, que annexa un mapa de riscos i un catàleg de recursos locals, apostant així per millorar la seguretat enfront d'emergències i catàstrofes, així com per la prevenció i l'autoprotecció de les persones. 

L'acte ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de Seguretat i Emergències i Director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), José María Ángel Batalla, que ha reconegut que es tracta d'una eina estratègica que pretén reforçar la seguretat d'alcaldes i alcaldesses per a ordenar i recomanar les actuacions en les seues poblacions davant una eventual emergència.

L'alcalde, Salva Torrent, ha recordat que aquesta eina ofereix un diagnòstic precís que és fonamental per a reduir al mínim les possibles conseqüències davant qualsevol fenomen d'aquest tipus per al qual l'Eliana està preparat. 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal