Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El control de traçabilitat de productes hortofructícoles per la policia obté resultats


La policia de la Generalitat deté a huit persones i investiga a altres 53 per presumptes delictes de furt, apropiació indeguda i falsificació documental


Durant els primers quatre mesos de l'any, la Policia de la Generalitat ha dut a terme inspeccions en les tres províncies de la Comunitat Valenciana per a controlar la traçabilitat de productes hortofructícoles, aconseguint un total de 2.046 tones. La campanya d'inspeccions es va centrar principalment en cítrics i garrofes, amb l'objectiu d'esclarir robatoris en el camp i previndre la circulació irregular de mercaderia acumulada en fruiteries i magatzems fraudulents.


Aquestes inspeccions també es van centrar en examinar la documentació laboral i les condicions de treball del personal. A més, en la present campanya s'han investigat explotacions agràries per l'incompliment de la Llei de Cadena Alimentària, la qual cosa ha donat lloc a la denúncia de 247 explotacions agràries de garrofes que no van realitzar el Contracte Alimentari corresponent, la qual cosa es considera una infracció greu en matèria de contractació. Aquestes denúncies s'han traslladat a la Conselleria d'Agricultura Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i a l'Agència d'Informació i Control Alimentaris (AICA) del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.


Els resultats de les inspeccions, en col·laboració amb els Equips ROCA de la Guàrdia Civil de Sueca, Llíria i Paiporta, han permés esclarir la sostracció de 155,5 tones de cítrics i 51,8 tones de garrofes en els últims dos anys, la qual cosa ha portat a la detenció de huit persones i investigació d'altres 53 per presumptes delictes de furt, apropiació indeguda i falsificació documental. A més, s'ha denunciat a un magatzem per presumpte delicte d'encobriment.


D'altra banda, s'han realitzat controls de verificació de la traçabilitat en les zones de recol·lecció en col·laboració amb la Policia Nacional i diverses Policies Locals. En aquestes actuacions s'ha identificat a 1.256 persones i 394 vehicles, s'ha detingut a 25 persones i investigat a altres tres. Els controls de traçabilitat realitzats amb l'equip DATA, REGEPA i el contracte alimentari han permés la intervenció de 21,7 tones i la tramitació de 39 actes, 17 de traçabilitat i 22 per altres causes.


També s'han inspeccionat 15 magatzems i s'han supervisat 48 fruiteries, detectant-se irregularitats en sis magatzems i tres fruiteries. En l'àmbit laboral, s'han detectat més d'un centenar de persones que estaven treballant de manera il·legal en les 106 inspeccions realitzades al costat d'Inspecció de Treball i Seguretat Social.


La traçabilitat dels productes, a través del control DATA, REGEPA i el contracte alimentari, és una eina fonamental en el sector agroalimentari per a garantir la seua procedència i destí i, d'aquesta manera, reforçar la seguretat dels consumidors.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon