Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz demana concentrar en Unides Podem-Esquerra Unida el vot en les autonòmiques per a revalidar un tercer Govern del Botánic

     

Illueca reclama valentia i mobilització per canviar la correlació de forces en la Generalitat i "ser determinants" en les polítiques

La vicepresidenta segona del Govern i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha demanat concentrar el vot en Unides Podem-Esquerra Unida i en el seu candidat a la Presidència de la Generalitat valenciana, Héctor Illueca, per a aconseguir un tercer Govern del 'Botànic', conscient que la "partida" en les eleccions del 28M davant de la dreta es juga en aquesta comunitat.

D'aquesta manera, la vicepresidenta segona ha donat suport aquest dimecres a Illueca i a UP-EU, per a donar-li un impuls i que la formació morada supere la barrera del 5% que garanteix la seua presència a Les Corts en la pròxima legislatura.

Així, ha deixat els equilibris que ha mantingut, per exemple, en el cas de Madrid i s'ha decantat per animar a donar suport a Illueca des de les bases progressistes i que competeix en aquestes eleccions amb Compromís, formació que en les enquestes té millors perspectives electorals.

Davant d'unes 500 persones, Díaz ha estat rebuda amb una ovació clamorosa i crits de 'Sí se puede', en un acte de campanya al centre cultural Les Cigarreras, a Alacant, l'únic de campanya a la Comunitat Valenciana en aquest període, on ha enaltit Illueca en el seu afany per fer de l'habitatge "un dret fonamental" a Espanya.

Díaz ha posat èmfasi en què la ciutadania valenciana té "una responsabilitat enorme". "La partida es juga ací, amb noms i cognoms, Héctor Illueca és la garantia que tinguem Botànic, que continuem governant per a la gent comuna", ha sostingut.

L'Oportunitat és Unides Podem-Esquerra Unida

En aquest sentit, ha demanat a la ciutadania que es prenga "seriosament" les eleccions i ha reclamat concentrar el vot. "Està demostrat que si no aconseguim l'objectiu, ells governaran", ha advertit, alhora que ha ressaltat que la Comunitat Valenciana té l'"oportunitat històrica de derrocar democràticament el PP".

"Us demane que voteu, que ho feu amb esperança, que mostrem a tot el país que a la Comunitat Valenciana tenim l'oportunitat de derrocar-los políticament, i aquesta oportunitat es diu Unides Podem-Esquerra Unida i Héctor Illueca", ha asseverat.

En la mateixa línia, ha insistit que la societat es "juga" un model de societat en aquestes eleccions. "Us demane que no parem, que ens mobilitzem, que demanem el vot per a UP-EU, per a Illueca, que li diguem a la gent de la Comunitat Valenciana que anem a guanyar", ha afirmat.

Així mateix, Díaz ha enaltit Illueca i ha destacat que la política útil és "la que serveix per a millorar la vida de la gent, la que mira de front als problemes". "Política útil és la que ha fet Illueca. Hi ha molt pocs exemples a Espanya, Héctor junt amb Ada Colau són els que han decidit que l'habitatge és un dret fonamental en aquest país", ha enfatitzat.

En la mateixa línia, ha ressaltat que Illueca "ha demostrat que ha arribat a les institucions per a defensar els drets de la gent" i ha posat en valor que ha entès que "l'habitatge és un problema principal per a milers de persones" a Espanya, per la qual cosa li ha donat les gràcies pel seu treball.

Illueca demana un "compromís republicà"

D'altra banda, Illueca, que ha estat rebut amb crits de 'President', s'ha centrat en la correlació de forces en el Consell, que considera "molt important i determinant" de les polítiques que es porten a terme.

En aquest context, ha proposat impulsar una xarxa de supermercats públics a la Comunitat Valenciana, una indústria farmacèutica pública o reforçar l'atenció primària perquè les llistes d'espera "no s'eternitzen".

"Fa falta valentia per a plantejar tot açò. Per això fa falta una correlació de forces diferent, per a ser determinant en les polítiques que es porten a terme. Fa falta valentia per a impulsar les polítiques públiques al servei dels interessos de les classes mitjanes i treballadores, però fa falta alguna cosa més, fa falta un compromís republicà", ha subratllat Illueca, que considera que ha de ser inclusiu i amb una nova qualitat de vida "basada en la dignitat humana".

El candidat d'UP-EU a la Presidència de la Generalitat també ha demanat la mobilització de la ciutadania per a "defensar idees nobles, en cerca d'una esperança per a l'conjunt de la ciutadania" i ha censurat que un govern del PP i Vox suposaria "tornar al passat", així com a les "polítiques neoliberals del bipartidisme que tant de mal han fet".

"CAP AVANT O MOLT CAP ARRERE"

En el míting també han participat la 'número dos' de la candidatura autonòmica a València i coordinadora d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, el 'número 1' a Les Corts per Alacant, Alejandro Aguilar, i el candidat de la coalició Unides per Alacant a l'alcaldia d'Alacant, Manolo Copé.

La consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, ha enaltit la tasca del Botànic en vuit anys, en els quals "han millorat les condicions de vida dels valencians" i ha posat en valor les àrees gestionades per EU i UP, que al seu judici són "referència" a Espanya, tant en política d'habitatge com en transparència. "On abans hi havia corrupció, ara hi ha transparència", ha ressaltat. Igualment, ha assenyalat que l'avanç de drets "no es dón de manera lineal" i ha advertit que en les eleccions es decideix "entre anar cap avant o molt cap arrere".

El 'número 1' a Les Corts per Alacant, Alejandro Aguilar, ha ressaltat que la seua formació "ha demostrat ser garantia de drets". "Som un instrument al servei del poble, anem a ser garantia perquè la gent tinga accés a un habitatge digne i adequat, a desallotjar el pelotazo urbanístic i a reduir la desigualtat", ha enfatitzat.

"NECESSITEM UN ALACANT MILLOR"

D'altra banda, Copé ha ressaltat que la mobilització del vot serà "clau" en les eleccions a Alacant i ha apostat per una ciutat "sostenible i feminista". Ha criticat el model de ciutat de l'equip de govern local actual --format per PP i CS-- que "privilegia a uns quants, molt rics, però molt pocs", front als qui busquen "privilegiar la classe obrera i treballadora".

En aquest sentit, ha censurat les obres de la ciutat, que considera que "han sigut un desastre", així com la "falta de participació, les podes d'arbres i les partides ignorades", i ha acusat l'equip de govern local de viure "d'esquenes a la ciutadania".

"No us fiu de les enquestes, perquè la il·lusió que es palpa va més enllà de les enquestes. Cal fer el necessari per a revertir el govern, perquè necessitem un Alacant millor", ha afirmat Copé, que ha sigut rebut amb crits d''alcalde'.

En la mateixa línia, el 'número 2' a l'Ajuntament, Xavier López, ha acusat l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, de ser "un tipus negligent que odia a la ciutadania i a la majoria social i ha fet política per a anar en contra de les persones més vulnerables". Per això, ha demanat el vot per a posar fi "a l'etapa del PP més ranci i casposo d'Europa". "Demane a la ciutadania que no es resignen, que tinguen il·lusió, perquè estem a punt d'aconseguir-ho. Luis, et queden quatre dies", ha assegurat.








Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon