Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Acord per Vilamarxant presenta 'un programa realista per a governar Vilamarxant'

 

El passat dijous 18 de maig, la candidatura Acord per Vilamarxant - Unides per Vilamarxant: Acord per guanyar, integrada per Compromís, Podem i Esquerra Unida, va presentar a la Casa de la Cultura de Vilamarxant el programa electoral i les persones amb les quals concorren a les eleccions locals del 28 de maig.

L'acte va tenir dues parts clarament diferenciades. En primer lloc, hi van intervenir tres càrrecs autonòmics del Govern del Botànic: Mario Jordá (Podem), subdirector d'Intervenció Social en l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl; Mariaje Pérez Galant (Esquerra Unida), directora de Participació Ciutadana de la Generalitat Valenciana; i, finalment, Enric Nomdedéu i Biosca (Compromís), secretari autonòmic d'Ocupació i director general de LABORA - Servei Valencià d'Ocupació i Formació. Tots tres van aportar la mirada autonòmica al nombros públic que es va aplegar a la Casa de la Cultura. A més, els tres representants van aplaudir la decisió de formar una llista unitària i van pronosticar que "aquest exercici de generositat i pragmatisme serà ben rebut per l'electorat de Vilamarxant i així es comprovarà, en les urnes, el pròxim 28 de maig".

La segona part va estar centrada en qüestions de política local. Rosa Álvarez, número cinc de la candidatura, va exercir amb solvència de mestra de cerimònies i va convidar Salvador Bonet i Vidal (Podem) a dirigir-se al públic. El portaveu de Podem a Vilamarxant i número quatre d'Acord per Vilamarxant, va parlar de salut, mobilitat i habitatge. Segons Bonet, "la mobilitat, la connexió entre les urbanitzacions i el nucli urbà, d'una banda, i la connexió de Vilamarxant amb l'hospital de Llíria és una prioritat absoluta per a nosaltres. A més, hem de fer possible que Vilamarxant dispose d'un nombre important d'habitatges socials amb lloguers assequibles, cosa que donarà tranquil·litat i seguretat a la gent i, en definitiva, millorarà les seues condicions i la salut de la ciutadania".

La segona persona a intervenir va ser Vicky Piñero, número tres de la candidatura d'Acord per Vilamarxant. Segons la jove militant d'Esquerra Unida, "el model actual de festes que s'ha propugnat durant aquesta legislatura, a més de no incloure'ns a totes, està molt allunyat de les festes que com a veïna i com a jove vull per al meu poble. No només això, sinó que a més crec que és insostenible: no veig lògic gastar-se 400.000 euros en les festes patronals de 2022 i destinar, en el pressupost de 2023, la trista quantitat de 500 euros a l'adquisició de llibres i publicacions per a la biblioteca municipal".

L'acte el va tancar Voro Golfe (Compromís), candidat a l'alcaldia de Vilamarxant, el qual va dir que "no és cert que tots els polítics són iguals ni tampoc que totes les candidatures són paregudes. Les promeses de la dreta són paper mullat perquè després de quatre anys de desgovern i de desunió, PP i Cs no tenen cap credibilitat. Com hem de creure, per exemple, que faran un auditori? Per a què el volen si han sigut incapaços d'oferir a la població una oferta cultural pròpia a la Casa de la Cultura?". Golfe va finalitzar l'acte afirmant que "treballarem incansablement pel poble, dialogarem i escoltarem a les persones i a les entitats, mantindrem el poble informat de l'acció de govern, els demanarem que participen en la tasca de fer un Vilamarxant més habitable, dinàmic, participatiu i sostenible. Ho farem des de la proximitat, la modestia i la generositat, des d'una perspectiva transversal, inclusiva i feminista. Portarem endavant les nostres propostes des del rigor pressupostari, la transparència i la planificació".









Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon