Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz ha iniciat el seu camí a la Moncloa i la candidatura de SUMAR a les eleccions generals

  


   Ribó, Rosa Pérez, Baldoví, Isaura Navarro i Naiara Davó entre els assistents valencians a l'acte de SUMAR a Madrid

Yolanda Díaz ha iniciat el seu camí a la Moncloa i la candidatura de Sumar a les eleccions generals ha centrat el debat polític. La vicepresidenta segona ha anunciat aquest diumenge de manera oficial que es presentarà com a candidata a la Presidència del Govern en les pròximes eleccions i ha garantit que estarà "a l'altura" del repte de respondre a la "set de canvi".

"Faré un pas avant. Vull ser la primera presidenta del meu país, la primera presidenta d'Espanya", ha proclamat aquest diumenge a Madrid per a assegurar que se sent ""útil" per a poder "guanyar el país, deixant clar el seu rebuig a la política basada en el "soroll" i reivindicat que Sumar és una força "feminista" que promou igualtat, perquè les dones "no són de ningú" i estan "cansades" de "tuteles" o ser "menystingudes".

"Les dones no som de ningú. Jo tampoc soc de ningú", ha subratllat en ple clima de tensió amb Podemos, que ha mantingut el seu pols i no ha acudit a la seua posada de llarg, al no subscriure's abans un pacte previ. En les seues arengues, Díaz ha afirmat que és hora que les dones siguen les "protagonistes" de la història i que seran "imparables".

I tot això flanquejada per líders de més d'una dotzena de formacions d'esquerra, amb les presències destacades de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el coordinador d'IU, Alberto Garzón, les dirigents de Más Madrid, Mónica García i Rita Maestre; el seu homòleg en Més País, Íñigo Errejón; el secretari general del PCE, Enrique Santiago; i l'alcalde de València, Joan Baldoví (Compromís), entre altres, als quals ha elogiat la seua trajectòria política

Per part d'EUPV, han acudit la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i coordinadora general de la formació a nivell autonòmic, Rosa Pérez Garijo

Ribó, en l'acte de Sumar: "Estem en política perquè les coses vagen una mica millor per a la majoria de la població"

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que valora "molt positivament" a la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social. ""Estem en política per això: perquè cada dia les coses vagen una mica millor per a la majoria de la població", ha defensat.

Així s'ha manifestat Ribó aquest diumenge durant l'acte de presentació del projecte polític Sumar, celebrat a Madrid, on la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha anunciat de manera oficial que es presentarà com a candidata a la Presidència del Govern en les pròximes eleccions.

"La valore molt positivament (a Díaz) per dos aspectes fonamentals: la valore perquè (a Sumar) es valora la diversitat i la valore perquè (Sumar) és una voluntat de treballar positivament per a millorar les condicions de vida de la gent", ha destacat l'alcalde de València.

En aquesta línia, ha subratllat que la vicepresidenta segona "reflexa d'una manera molt clara la seua voluntat de treballar per a resoldre els problemes de la majoria de la gent". "Ho hem vist amb els ERTEs, ho hem vist en el tema de la contractació indefinida, l'hem vist en munt de coses que, en definitiva, milloren les condicions de la immensa majoria", ha remarcat.

Ribó ha estat acompanyat per altres membres de Compromís, entre els quals es trobaven la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el membre de Verds Nacho Serra.

Finalment, encara que la direcció autonòmica de Podem no ha participat en l'acte, seguint la directriu de la formació habitada al no veure satisfeta la seua condició que Sumar signara un pacte previ de confluència, basat en primàries obertes, sí ha assistit la diputada Naiara Davó, ex síndica de Unides Podem en Les Corts i actualment diputada del partit.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon