Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz defensa que el criteri científic sigua obligatori en polítiques sobre l'aigua i IU critica l''ecocidi' a Doñana

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha defensat que el criteri científic siga obligatori en la presa de decisions sobre l'ús de l'aigua, davant el recent context de sequera, mentre que des d'IU han denunciat l'"ecocidi" del PP amb la seua iniciativa sobre regadius en Doñana.

La titular de Treball ha publicat en el portal 'Osoigo.com' un compromís perquè la "veu de la ciència" marque "la política d'ús de l'aigua", atés que la sequera és un dels "impactes del canvi climàtic" que més afecta a Espanya i que genera "preocupació i inquietud genera en la ciutadania".

"Amb diferents graus i afeccions, tot el territori pateix per l'absència de pluges", ha aprofundit Díaz en aqueix text per a criticar que, en aquest context, tant PP com Vox estiguen fent "cas omís a les recomanacions de la comunitat científica", amb una iniciativa "legalitzar l'extracció d'aigua per a regadius, fins ara il·legals, en Doñana".

I és que "exhaurir l'aigua de la reserva natural més important d'Europa per motius electoralistes és una barbaritat ecològica i una temeritat social que condemna el futur de Doñana i de tota la comarca".

Per tant, ha indicat que en aquest context de "alarma" i davant la "irresponsabilitat" d'alguns partits, ha d'incorporar-se la veu de la ciència en les polítiques d'ús de l'aigua. "Tenim una potent comunitat científica, compromesa amb el seu país, amb el seu futur i amb el benestar present de la societat. Tinguem en compte el seu treball, les seues anàlisis i les seues recomanacions en un tema de crucial", ha reflexionat per a defensar que obligatòriament aqueix criteri en la presa de decisions relatives a l'ús de l'aigua.

IU DEMANA MOBILITZAR-SE DAVANT EL CANVI CLIMÀTIC

Mentrestant, la portaveu federal d'IU, Sira Rego, ha cridat a mobilitzar-se en contra dels estralls del canvi climàtic i de la crisi de biodiversitat que està deixant aquest model econòmic", a més de per a "commemorar i exigir protegir el planeta.

També ha denunciat en roda de premsa telemàtica que el PP ha decidit perpetrar "un ecocidi contra Doñana" o que el Govern d'Aragó està intentant "impulsar un projecte per a destrossar el Pirineu aragonés" o les polítiques del PP a Múrcia que porten "a la mort a la Mar Menor".

PODEMOS CÀRREGA CONTRA EL "NEGACIONISMO CLIMÀTIC" DE VOX

Al seu torn, el coportaveu estatal de Podemos, Pablo Fernández, ha apuntat qeu aquesta setmana s'aprovarà en el Congrés l'estatut dels bombers forestals en el Congrés dels Diputats, clau per a "dignificar" el treball d'aquest col·lectiu i en un context amb creixents incendis.

"Hem de prendre mesures a llarg termini, mesures per a lluitar contra el canvi climàtic" ha agregat per a titllar de "molt greu" la "ingnorancia supina" del vicepresident i dirigent de Vox, Juan García-Gallardo, després de les seues polèmiques declaracions sobre el CO₂ que, al seu judici, suposa un "negacionismo climàtic constitueix un enorme perill".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon