Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

València inicia l´experiència de la setmana laboral de quatre dies


La prova es duu a terme durant un mes en aprofitar, entre el 10 d'abril i el 7 de maig, quatre dilluns festius

   La ciutat de València posa en marxa una experiència pilot per a analitzar els efectes que la setmana laboral de quatre dies pot tindre en aspectes com la salut i el benestar dels seus veïns, el medi ambient, i l'economia, especialment en l'àmbit del comerç, l'hostaleria i l'oci. L'Ajuntament analitzarà aquests àmbits sense entrar en qüestions laborals i en la negociació d'aquestes.

   La prova es duu a terme durant un mes en aprofitar, entre el 10 d'abril i el 7 de maig, quatre dilluns festius. La finalitat d'aquesta iniciativa, de la qual es preveu publicar dades al juliol, és conéixer la seua repercussió en "aspectes ciutadans" i no empresarials, financers o d'administració pública només com s'ha fet en altres països, insisteixen des del consistori.

   No es tracta d'una reducció de jornada, atés que "el còmput anual d'hores treballades no es veurà reduït. "No es tracta d'un programa de reducció de jornada. Això no és qüestió nostra, això és de la patronal, dels treballadors i de la negociació --en aquest àmbit--. Es tracta de fer una prova, una experiència" dins d'un "eix d'innovació" que està "pensada per a les persones", en paraules de l'alcalde de València, Joan Ribó.

   El responsable municipal defensa un model d'innovació dirigit a "beneficiar a tota la societat valenciana": "Treballem en coses que beneficien directament a les persones, moltes d'elles qüestions organitzatives, d'organització de la societat".

   Amb aquesta iniciativa, València es converteix en "la primera ciutat del món a fer un projecte pilot sobre una jornada laboral de 32 hores durant un mes" amb un enfocament ciutadà i no empresarial.

   D'aquesta manera, l'experiència es porta avant a partir de la festivitat de hui, 10 d'abril, Dilluns de Pasqua; del 17 d'abril, Sant Vicent Ferrer; del dilluns 24 d'abril, al qual el consistori ha traslladat el dia festiu de Sant Vicent Màrtir que va tindre lloc el 22 de gener; i l'1 de Maig, Dia del Treball  .


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon