Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Unides Podem-EU presenta la candidatura 'més àmplia' de l'esquerra amb què aspira a tenir 'la força suficient'

Unides Podem-Esquerra Unida ha presentat aquest dissabte la candidatura autonòmica i municipal per la circumscripció de València, que han defensat que és la "més àmplia" de l'esquerra valenciana, i amb la qual aspiren a "repetir el suport" de les últimes eleccions generals --quan van collir 340.000 vots-- per a tindre "la força suficient" per a escometre "les transformacions econòmiques i socials de les quals el PSOE i Compromís reneguen".

L'acte s'ha celebrat al Jardí Botànic de València, un lloc "emblemàtic per a l'esquerra valenciana" --allí es va subscriure en 2015 el pacte del primer govern del Botànic-- i ha comptat amb la participació de prop d'un centenar de confluències municipals i dels quatre partits que conformen la coalició autonòmica de Unides Podem-Esquerra Unida.

El vicepresident segon del Consell i candidat a la Presidència de la Generalitat, Héctor Illueca, ha interpel·lat als 340.000 votants de Unides Podem de les últimes eleccions generals a "repetir el suport" en els pròxims comicis autonòmics i municipals perquè, en el govern valencià, la coalició d'esquerres tinga "la força suficient per a escometre les transformacions econòmiques i socials de les quals el PSOE i Compromís reneguen".

"L'esperit rebel que tenim ens ha permés portar la nostra proposta a tots els municipis valencians i al conjunt del nostre territori per a treballar per a la transformació del país", ha reivindicat, al mateix temps que ha defensat que des de la formació no plantegen "la unitat en abstracte", sinó "la unitat per a estar amb més força en el govern valencià, per a poder dur a terme polítiques més valentes".

En aquest punt, ha subratllat que ara és "el torn de les comunitats autònomes" i ha esmentat el cas de la Llei d'Habitatge, que ha defensat que "s'ha d'aplicar". Així, ha censurat que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, "ja va dir que no l'aplicarà i que la recorrerà al Tribunal Constitucional" i, enfront d'això, ha reivindicat que Unides Podem aspira a estar "amb més força" en el govern valencià per a aplicar-la "fins a les últimes conseqüències" i per a activar "tots els mecanismes que faran possible protegir la gent jove, humil i treballadora del nostre poble".

"Ara és el moment de les comunitats autònomes i per això és molt important que les 340.000 persones que van votar a Unides Podem en les últimes eleccions generals tinguen continuïtat en les pròximes autonòmiques i que s'amplie a altres sectors socials per a tindre un canvi en la correlació de forces que faça possible aplicar aquestes normes, transformar el model productiu i fer polítiques a l'alçada del que el nostre poble necessita", ha recalcat.

"NO ENS CONFORMEM AMB CANVIS ESTÈTICS"

Per part seua, la coordinadora d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, s'ha mostrat "alegre" perquè hui es presenten "acords amplis i d'esquerres en més de 60 municipis". "Hem transformat en la Generalitat i en les Corts Valencianes, però volem transformar també a través dels municipis i els ajuntaments", ha recalcat.

"Quan vam governar, vam demostrar la nostra capacitat per a transformar i millorar la vida de la gent. No ens conformem amb canvis estètics, nosaltres apostem per transformar", ha incidit, al mateix temps que ha posat en valor que les formacions "ja són referents en els municipis on hem tingut majoria absoluta, i ara volem ser-ho en moltíssims més pobles" de la Comunitat Valenciana.

"Com més força tinguem, més podrem fer. Perquè no és el mateix quan tenim dos o tres regidors que quan tenim alcaldies. Perquè estem massa acostumats a aqueixos ajuntaments que estan governats per partits d'esquerres que realment es dediquen a canvis estètics, que estan bé, però nosaltres el que volem és transformar", ha manifestat.

Per part seua, la candidata a l'alcaldia de València, Pilar Lima, ha insistit que Unides Podem-Esquerra Unida és "la força decisiva, l'única que pot créixer i evitar que torne el PP, l'única que pot fer que l'Ajuntament desprivatice els serveis públics".

En l'acte han participat també alcaldables d'una desena de localitats valencianes, com Agustí Pérez (Alzira), Marta Martín (Alboraia), Moisés Pérez (Tavernes Blanques), Betsabé Requena (Aldaia), Julia Muñoz (Paterna), Dani Portillo (Catarroja), Esther Ferré (Alfafar), Roberto Rovira (Sagunt), Jordi Vicente (Ontinyent), així com representants de les formacions ecologistes integrants de la coalició, Pura Peris de Els Verds i Julià Àlvaro d'Aliança Verda.

Unides Podem-Esquerra Unida celebrarà aquest diumenge un acte a Castelló per a presentar als alcaldables dels municipis d'aquesta província i diumenge que ve 30 d'abril altre a Alacant per a fer el propi amb els alcaldables de les comarques del sud.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon