Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Unides Podem-Esquerra Unida tocant el 7% en intenció de vot i es perfila com a 'força decisiva' el 28M, segons una enquesta

Unides Podem-Esquerra Unida toca el 7 per cent en intenció de vot de cara als pròxim comicis autonòmics del 28M pel que es posiciona com "una força decisiva" davant el previsible equilibri entre els blocs d'esquerra i dreta.

Així es desprén d'una enquesta interna encarregada per Podem i realitzada per 40dB en la qual es van realitzar, entre el 23 i el 28 de març, un total de 1.500 entrevistes. El marge d'error és del 2,5% amb un 95% d'índex de confiança.

D'acord amb les dades d'aquesta enquesta, el PSPV encapçala la intenció de vot amb el 19,3; seguit del PP (17,8%); Vox (12,6%) i Compromís (10,9%). A continuació, apareix Unides Podem, amb un percentatge del 6,8, mentre que hi ha una àmplia bossa d'indecisos, que arribaria al 39,5%.

Si es pregunta per la simpatia que generen les formacions en els electors, els resultats són els següents: PSPV obté el 21,2%; el PP, el 19%; Vox, el 12,7%; Compromís, el 11,5% i Unides Podem-Esquerra Unida, el 9,1%.

La consulta també s'ha interessat per les preferències sobre el futur Consell. En aquest sentit, el 35,10% assegura preferir una reedició del govern del Botànic --que actualment integren socialistes, Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida-- enfront del 24,10% que es decanta per una coalició de PP i Vox.

A la vista de les dades obtingudes, des de Unides Podem sostenen que serà "la força decisiva en les eleccions per l'equilibri en el qual es troben PSPV i PP, d'una banda, i Vox i Compromís, per l'altre".

Així mateix, recalca que manegen informacions que apunten al fet que Unides Podem-Esquerra Unida està en ascens des de gener, al mateix temps que recorden que en les dates de l'estudi de camp encara no estava anunciada la confluència entre Podem i Esquerra Unida, fet que probablement augmentarà la intenció de vot.

"LA DISPUTA ÉS PER MILLORAR 2019"

En aquesta línia, es mostren convençuts que la disputa de Unides Podem - Esquerra Unida és per millorar els resultats collits 2019 --un 7,9% dels sufragis--, ja que les dades els situen ja "molt per damunt del 5%".

Finalment, fan notar que el govern de coalició progressista, el Botànic, és el preferit pels valencians. En aquest punt, incideixen en què les dades, "no sols llancen una majoria de progressista, sinó també una àmplia acceptació del govern de coalició", la qual cosa, al seu parer, "contrasta amb les campanyes presidencialistes".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal