Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una mostra recorre la trajectòria del professor de Dibuix Rafael Pérez Contel a Villar del Arzobispo y Xàtiva

'La Pedagogia Conteliana. Exposició Educativa' indaga en la trajectòria pedagògica del professor de Dibuix Rafael Pérez Contel (1909-1990) desenvolupada entre els anys 1935 i 1978, en una Espanya que viu el seu període més convuls durant el segle XX.

La mostra s'inaugura aquest dissabte 8 a les 19 hores en el Centre Polivalent Institut Vell d'el Villar i, després d'estiu, el dimecres 6 de setembre a la Casa de Cultura de Xàtiva.

Posteriorment, durant 2023 i 2024, 'La Pedagogia Conteliana' recorrerà pobles de les províncies de València, Alacant i Castelló, avancen els organitzadors.


En l'exposició --comissariada pel doctor en Didàctiques de les Arts Visuals Alejandro Macharowski al costat del seu equip de professionals format per Toni Escriche, María Amparo Gil Martínez, Tomás Gorria i Milena Macharowski--, el públic trobarà una línia de temps exposada en panells que mostrarà diferents aspectes de la seua vida i obra pedagògica.


S'exposaran peces de col·leccions privades i elements conservats en el Fons Rafael Pérez Contel pertanyents a l'Arxiu Històric Municipal d'el Villar (publicacions, linòleums, fotografies, llibres, revistes i eines de treball) i es projectarà un vídeo creat per la Universitat Politècnica de València (UPV) amb motiu del centenari del seu naixement, celebrat en 2009.


INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL


Es tracta d'una de les primeres exposicions pedagògiques que utilitza la Intel·ligència Artificial (IA) per a tractar imatges i exposar la seua veu a través de codis QR, elements i testimoniatges que podrem capturar en aquesta exposició interactiva.

El catàleg de la mostra, d'enfocament científic, reunirà professors, investigadors, familiars, escriptors, artistes i alumnes que escriuen entorn de la figura de Pérez Contel. Els seus 32 articles aportaran una mirada analítica, entranyable, actual i polièdrica sobre la seua persona.

Tot això estarà plasmat en un volum de dues-centes pàgines, imprés en paper ecològic, presentat com una atractiva obra gràfica digna de ser destacada. La web www.pedagogiaconteliana.info facilitarà elements i metodologies relacionats amb l'obra pedagògica de Pérez Contel que complementarà aquesta exposició sobre educació artística.

A més de professor, Pérez Contel és intel·lectual, escultor, il·lustrador, col·leccionista i cartellista. Dues tesis doctorals dedicades a l'estudi de la seua trajectòria artística i docent parlen de la importància de la seua labor com destacat artista i pedagog.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon