Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un 'provocador i irreverent' 'Espejismo' arriba al Talia per a mostrar sense pudor 'els pecats'

   

   Un "provocador" i "irreverent" 'Espejismo' arriba al Teatre Talia de València des d'aquest divendres i al 23 d'abril per a mostrar "sense pudor, els nostres pecats". L'espectacle va ser creat el 2019 coincidint amb els 30 anys de la creació de la companyia El Espejo Negro.

   El públic, com l'innocent Alicia, travessarà el cristall endinsant-se en el més profund de l'Espill Negre: "un món fosc on regna la llum, on resideixen criatures elegants, irreverents, tendres, perverses, solitàries, provocadores, ànimes plenes d'humor corrosiu i burlesc".

   Un androgin i extravagant personatge eixit de les tenebres, ajudat per tres titellaire, Lain Calvente --fill d'Ángel Calvente, director i autor de l'espectacle--, José Vera i Carlos Calvente, submergeix en un món paral·lel des de l'altre costat del cristall.

   Aquest és un espill que deforma el que veu per a mostrar, "sense pudor", els "pecats". Música, llum, foscor, objectes, titelles i actors ixen i entren de l'espill que els atraparà per a devorar-los sencers, com un gran forat negre.

   Calvente, ha explicat que aquesta obra parteix de "la necessitat de defendre la llibertat d'expressió" i que en ella es mostra la part "més fosca" de les persones: "tots els nostres temors i dubtes que després l'espectador ha de gestionar".

   Així mateix, l'actor ha posat en relleu el treball que al costat dels seus dos companys realitza manejant les titelles doncs, segons ha indicat, "durant la funció apareixen múltiples situacions i personatges com Isabel Pantoja o Madonna i sempre el públic se sorprèn que tan sol nosaltres tres siguem capaços de dur a terme l'espectacle".

   En aquesta línia, Vera ha afirmat que "el que passa darrere d'escena és una altra obra" i ha ressaltat que la il·luminació és "un protagonista més" atés que els jocs de llums són els que ajuden a generar un espai "ple de llums i ombres" que "no deixarà ningú indiferent".

REFLEXIÓ I RIURE

   Per la seua banda, Carlos Calvente ha assegurat que l'espectacle busca la reflexió i el riure per part del públic, ja que, "allò que es conta és un miratge i el que es veu de primeres pot ser que no tinga a veure amb el que es mostra al final. Ací res és el que pareix", ha subratllat.

   "És un reflex distorsionat de la realitat, o no. Tot depèn de la mirada de l'espectador", ha apuntat l'actor.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon