Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja obté un superàvit de 357.000 euros i un romanent global de fins a 11’8 milions, per a inversions

 Riba-roja de Túria obté un superàvit de 357.000 euros en el pressupost del passat any i aconsegueix un romanent global de fins a 11’8 milions d'euros que s'empraran inversions públiques durant 2023

L'equip de govern dona compte de la liquidació dels comptes del passat any en les quals es compleixen les regles de despesa, l'estabilitat pressupostària i el límit del deute municipal

L'equip de govern del PSPV a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha donat compte al ple municipal de la liquidació dels comptes del passat any que han suposat la generació d'un superàvit de 357.000 euros en total i un romanent econòmic global de fins a 11’8 milions d'euros que es destinarà per a escometre diverses inversions municipals que s'executaran al llarg del present any 2023.

Els informes tècnics de la liquidació certifiquen que el consistori compleix totes les regles que en el seu moment va posar en marxa el Ministeri d'Hisenda, "tant en la regla de despesa, com en la regla d'estabilitat pressupostària com en el deute municipal", diu la nota. A més, el deute comercial que regula el període mitjà de pagament a les empreses proveïdores, també, es manté per davall de les xifres estipulades sobre aquest tema i se situa en 18’77 dies en l'actualitat.

Els comptes del passat exercici pressupostari constaten que els drets reconeguts nets, els ingressos, es van situar en 40 milions d'euros mentre que les despeses del mateix període van aconseguir els 35’5 milions d'euros en total, de manera que després dels ajustos comptables realitzats es va constituir un resultat de 4’4 milions que, finalment, es va convertir en els citats 357.900 euros de superàvit en el pressupost de 2022.

Per part seua, el romanent de tresoreria que s'obté a partir dels resultats pressupostaris anteriors aconsegueix els 11’8 milions d'euros que s'obté de sumar els 2’6 milions per a les despeses generals i els 9’2 milions d'euros corresponents als excessos de finançament afectat en els quals s'inclouen algunes de les inversions que s'estan portant, actualment, com el complex de Pacadar, el Trinquet, el reasfaltat i els terrenys per a la policia.

L'equip de govern del PSPV de Riba-roja de Túria ha anunciat que dels 2’6 milions d'euros relatius al romanent econòmic del passat any s'han consignat ja un total de 800.000 euros per a diverses obres municipals a les urbanitzacions del terme municipal, en diverses àrees del propi nucli urbà i, finalment, en els habitatges disseminats, segons s'ha acordat pel Consell Territorial amb les associacions de veïns.

L'informe de la Intervenció municipal reflexa, a més, un estalvi net de 551.000 euros en total a partir de la liquidació del passat exercici pressupostari després de calcular la suficiència dels recursos corrents per a finançar les despeses corrents del mateix període de temps. Aquesta magnitud constata una suficiència per a afrontar les despeses als quals s'afigen, a més, la càrrega financera suportades per les arques municipals.

Un altre dels factors que s'extrauen de la notable situació financera de l'administració local se substancia en els fons líquids disponibles en caixes en efectiu i en els comptes de les entitats financeres i que ascendeixen a un total de 13’4 milions d'euros en l'actualitat enfront dels 8’3 milions d'euros que existien el passat exercici, per tant, aquest concepte s'ha incrementat en més de 5 milions entre tots dos exercicis.

El regidor d'Hisenda de Riba-roja de Túria, José Ángel Hernández, ha subratllat que les conclusions del pressupost de 2022 “són l'exemple de la bona faena que s'ha dut a terme per part d'aquest equip de govern que durant els últims anys ha pogut atendre les necessitats dels nostres veïns derivada de la crisi sanitària provocada pel coronavirus al mateix temps que hem continuat duent a terme les obres de modernització i desenvolupament del teixit comercial i empresarial en el terme municipal”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon