Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja ha plantat 4.191 arbres en lalegislatura i supera l'objectiu dels 2.030 exemplars previstos per als quatre anys

El Pla Estratègic d'Arbratge 2030 situa a la localitat de Riba-roja com una de les millors situades en l'àmbit de la Comunitat Valenciana en la plantació de nous exemplars

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha fet públics els resultats de les plantacions d'arbres al llarg de la present legislatura la conclusió de la qual és la superació de l'objectiu marcat per a aquesta legislatura d'aconseguir els 2.030 exemplars durant aquest mandat. De moment, el terme municipal ha aconseguit ja els 4.191 arbres que s'han plantat i durant aquests quatre anys.

Les plantacions dutes a terme al llarg dels últims cuatros a Riba-roja de Túria abasten no sols les que s'han dut a terme per l'empresa pública Tragsa, dependent del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, sinó, també, per part dels diversos grups escolars dels centres educatius de la localitat que han dut a terme aquesta iniciativa en una doble vessant, la conscienciació ambiental i la pràctica d'una acció concreta sobre el terreny.

Cal recordar que Riba-roja de Túria es va comprometre a l'agost de l'any 2019 a la plantació de 2.030 arbres durant la present legislatura com a resposta directa al devastador incendi de la selva amazònica que planava llavors sobre aquest paratge patrimoni mundial i que constitueix un dels pulmons verds en l'àmbit general. Els arbres constitueixen, per tant, un símbol de la denominada Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Els tècnics del programa municipal EcoRiba han sigut els encarregats de supervisar, estudiar i comptabilitzar les accions que han tingut lloc al llarg dels últims anys a Riba-roja de Túria amb la finalitat d'aconseguir els objectius previstos en el citat pla municipal. D'aquesta manera, l'impuls d'aquestes iniciatives suposa, al mateix temps, una forma directa i molt senzilla d'eliminar els efectes perniciosos provocats per l'emissió de diòxid de carboni (CO₂).

Aquest programa ambiental contribueix a la restauració paisatgística de les zones menys poblades de Riba-roja de Túria i que dota d'arbres a aquelles zones i àrees que manquen, principalment, d'ells per les seues pròpies característiques. En la plantació d'exemplars han participat els centres escolars educatius de la localitat, a més del personal dependent de l'empresa estatal Tragsa i, finalment, emprats de l'àrea de Jardins de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, segons consta en la memòria explicativa elaborada sobre aquest tema pels tècnics municipals.

L'actual any 2023 és el que major volum de plantació d'arbres s'ha dut a terme en la present legislatura amb un total de 2.025 dels 4.191 exemplars inclosos en el pla estratègic d'arbratges 2020-2023. D'aquesta manera, dels 2.025 s'han plantat 434 a càrrec de les repoblacions escolars i el departament de Jardins de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria mentre que els restants 1.591 exemplars han sigut a càrrec de Tragsa.

L'àrea recreativa del Pont Vell de Riba-roja de Túria és una de les zones on un major volum d'exemplars s'ha plantat, especialment amb motiu del Dia de l'Arbre 2023, a càrrec dels centres escolars del CEIP Cervantes, Nª Sra. Asunción, CEIP Camp de Túria, IES el Quint, Eres Altes, IES Pla de Nadal i CEIP Mes d’Escote, entre altres. Les zones del marge esquerre al costat del camí del Mes de Toni Vicent o la zona verda de Traver són uns altres dels llocs estratègics on s'ha actuat.

El tipus dels exemplars plantats es concentra, principalment, els oms, els salzes, els xops blancs, els arbres lledoner (Fraxinus angustifolia), els arços blancs o els salix purpurea, entre altres espècies plantades. Les pomeres del tipus Crataegus monogyna encapçalen el primer lloc en volum plantats al llarg del passat mes de febrer, amb 229 plantats en el marge esquerre al costat del camí del Mes de Toni Vicent.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat el “enorme esforç entre les administracions públiques, la societat civil i els centres educatius del nostre municipi en una lluita encomiable per preservar el nostre medi ambient fruit de la conscienciació i sensibilitat cap al nostre entorn, per això, la millor manera d'ajudar en aquesta tasca és plantar el major nombre d'arbres que permeten absorbir les emissions de diòxid de carboni”.




  , 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon