Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Rebeca Torró destaca el nou model d'urbanisme productiu per a la regularització d'habitatges a sòl no urbanitzable

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat "el model d'urbanisme productiu que genera noves fórmules jurídiques que permeten superar les dificultats de l'urbanisme tradicional".

Així ho ha manifestat en la jornada 'Eines per a la regularització d'habitatges en el sòl no urbanitzable' que ha tingut lloc en el municipi de Marines, organitzada per la Mancomunitat Camp de Túria, en la qual han participat el director general d'Urbanisme, Vicent García Nebot; el director de la Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT), Manuel Civera, així com representants municipals de la comarca de Camp de Túria.

Durant la trobada, Rebeca Torró ha explicat que des de la Conselleria de Política Territorial "s'han identificat prop de 200.000 habitatges construïts en sòl no urbanitzable en la Comunitat Valenciana". Aquest treball s'ha realitzat a través d'una plataforma urbanística digital per a tindre identificats aquest tipus d'immobles en la Comunitat.

Una vegada detectades aquests habitatges, des del departament que dirigeix Rebeca Torró s'han posat en marxa les eines necessàries que faciliten solucions a la ciutadania. Així, "instruments com els plans de minimització d'impacte ambiental, tant individual com col·lectiu, per a facilitar l'accés als usos residencials, com per exemple subministrament d'aigua, clavegueram i depuració d'aigües residuals, i recollida de residus als propietaris i propietàries dels habitatges construïts fora de les vies establides legalment, contribuiran a minimitzar els problemes ambientals, urbanístics i econòmics que la situació administrativa anterior no permetia", ha exposat la consellera.

A més, ha continuat Torró, "la figura del Comissionat d'Expatriats de la Comunitat Valenciana ha sigut fonamental per a explicar l'urbanisme agressiu per als expatriats en altres etapes i ajudar en el procés de regularització de les construccions i la seua legalització".

En aquest sentit, la consellera s'ha referit també a "la creació de la Agència Valenciana de Protecció del Territori, que és clau en aquests processos, ja que facilita la connexió amb els municipis i dona seguretat jurídica a aquests".

Solucions per a donar compliment a la disciplina urbanística

Rebeca Torró ha destacat que "l'objectiu és trobar solucions serioses que donen seguretat jurídica i estabilitat a aquests habitatges, per a aconseguir l'adequat compliment de la disciplina urbanística en el sòl no urbanitzable, per a preservar la funció protectora del sòl; per a preservar els nostres recursos naturals, paisatgístics i patrimonials des de la seua àmplia perspectiva i el seu valor a la nostra societat, en definitiva, per a vetlar per la utilització racional, sostenible i legal del sòl que és vetlar per la nostra Comunitat i pels valencians i valencianes".

Per a la consellera, en el context urbanístic s'ha d'aprofundir en el nou concepte d'urbanisme productiu: "es tracta d'un concepte, de caràcter finalista, en el qual el consum de sòl només es produeix si és estrictament necessari perquè existeix un projecte sostenible ambiental i econòmic que el sustenta i perquè cobreix les necessitats de la nostra societat a curt i mitjà termini", ha manifestat.

Així mateix, segons la consellera "la simplificació de l'urbanisme passa per l'agilitat en la seua tramitació i senzillesa en el seu plantejament per a guanyar en flexibilitat i que siga factible quant a la seua execució".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon