Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Puig anuncia que l'IVF finançarà la promoció d'habitatges de lloguer assequible

Arribaran a acords amb promotores, constructores i ajuntaments per a alliberar sòl públic i rebaixar els preus de lloguer

El 'president' de la Generalitat i candidat del PSPV-PSOE a la reelecció, Ximo Puig, ha anunciat que l'Institut Valencià de les Finances (IVC) finançarà la promoció d'habitatges de lloguer assequible, per a "fer efectiu el dret constitucional a l'habitatge".

Així ho ha promés Puig aquest dilluns, durant la seua intervenció a Sant Joan d'Alacant durant el cicle de Conferències Circulars del Càmera Business Club, el fòrum de trobada empresarial impulsada per la Cambra d'Alacant, que han presentat el president de la Cambra, Carlos Baño, i el vicepresident primer, Jesús Navarro.

Puig ha ressaltat que la "prioritat" de la pròxima legislatura serà l'impuls per a "fer efectiu el dret constitucional a l'habitatge". Per a això, ha advocat per establir aliances públic-privades i a arribar a acords amb promotores, constructores i administracions públiques per a "generar el màxim possible d'habitatge assequible, de lloguer i de protecció oficial".

"La Generalitat acompanyarà", s'ha compromés el 'president', al mateix temps que ha avançat que l'IVF finançarà la promoció d'habitatges de lloguer assequible per a "assegurar el finançament públic perquè es construïsquen els habitatges necessaris".

En concret, en ser preguntat pels periodistes, Puig no ha precisat la quantitat de diners que es destinarà, però sí ha indicat que estarà dotat de fons europeus, "sobretot el que té a veure amb el lloguer i promoció d'habitatge protegit".

"Es tracta d'alliberar sòl, d'acord amb els ajuntaments, que puga afavorir rebaixar els preus i que siga positiu a l'hora de vincular a les rendes amb més dificultats a l'habitatge. Es pot fer perquè tenim capacitat de connexió amb promotors, constructors i ajuntaments fonamentalment", ha expressat.

En la mateixa línia, durant la seua intervenció, ha destacat la importància de "liberalitzar part del sòl i buscar fórmules, però que no generen una altra bambolla immobiliària que tants mals resultats va causar". Per això, ha apostat per la "conciliació d'interessos".

"Que no es prenguen decisions que hipotecaran el futur del desenvolupament. És fonamental atendre el nostre mercat empresarial, hi ha grans ulls mirant les possibilitats que té. Cal intensificar el diàleg per a posar sòl a disposició i que no es genere cap nova bambolla", ha emfatitzat, al mateix temps que ha posat en valor que la província d'Alacant ha sigut la que més compra-vendes ha realitzat en 2022.

LLEI D'HABITATGE


Consultat pels periodistes per si la Llei d'habitatge podria posar en risc el mercat de lloguer, Puig ha emfatitzat que "es tracta en cas contrari, de facilitar més el lloguer", per la qual cosa ha apostat per esperar a veure el resultat final de la llei.

"La Generalitat està compromesa en què hi haja més habitatges, més capacitat de lloguer i més seguretat jurídica per a les persones que lloguen", ha destacat. Per això, ha insistit a fer "un gran pla" a través d'un acord amb promotors, constructors i administracions públiques, per al que ha recalcat l'"experiència fonamental" a través del Pla Edificant.

Preguntat per les mesures antiocupació de la Llei d'habitatge, Puig ha assenyalat que "és un problema que existeix, però no el gran problema de l'habitatge". No obstant això, ha advocat pel diàleg per a ser "el més efectiu possible per a aconseguir el dret fonamental a l'habitatge i que el propietari tinga les seues capacitats per a actuar en conseqüència quan té un problema determinat".

"Ací només s'ix des de la cohesió i vinculació de diferents interessos. Cal conciliar els interessos diversos que existeixen. Tenim gran objectiu comú: tindre un habitatge per a totes les persones, un fet bàsic de drets humans", ha resolt.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon