Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Podem-EU aspira a aconseguir el tercer regidor a l'Ajuntament de Castelló a les properes eleccions

La coalició Podem-EU aspira a aconseguir el tercer regidor a l'Ajuntament de Castelló en les pròximes eleccions municipals, segons ha explicat aquest divendres en roda de premsa el cap de llista a l'Alcaldia de la capital de la Plana, Marisol Barceló.

"Volem repetir els resultats de 2019 i superar-los, ja que és molt important que s'amplie la nostra representació a l'Ajuntament perquè som imprescindibles perquè quan els socis de govern es posen una mica de perfil poder desenvolupar les nostres polítiques", ha dit.

Barceló ha presentat la llista de la coalició, la qual -segons ha dit- " és diverses i paritària i està formada per persones molt implicades en els col·lectius socials". Respecte al programa, ha explicat que Podem-EU s'ha reunit amb col·lectius socials i organitzacions per a poder incorporar les seues propostes.

El cap de llista de la coalició ha destacat com a principals línies del programa electoral la creació d'un fons municipal de microcrèdits -amb una dotació inicial de 4 milions d'euros-; d'una empreses pública d'habitatge, energia i serveis urbans; d'un pla de rehabilitació i eficiència energètica en els barris -amb una inversió de 30 milions d'euros-; i d'un pla municipal de salut i benestar mental; així com d'un pla de protecció social a famílies treballadores.

A més, Podem-EU proposa la creació d'un centre cívic per districte, augmentar el programa Jornals de Vila i l'activació del Consell de Migració.

La número dos de la confluència, Silvia Peris, ha indicat que Podem-EU és "la garantia que es repetisca el govern d'esquerra i es repetisquen les polítiques valentes i transformadores".

La candidata a les Corts per Castelló per Unides Podem, Marisa Saavedra, ha explicat que "la confluència de forces progressistes és bona per a la ciutat i per a les polítiques transformadores". "Hem fet polítiques molt útils i hem sigut decisius lluitant per avançar en els drets", ha afegit.

"La nostra intenció és reeditar aquesta confluència i treballar per a unir forces i transformar la societat perquè som imprescindibles", ha apuntat Saavedra, qui ha lloat el treball realitzat pels dos regidors de la confluència a Castelló. "Tots dos han defensat els drets dels ciutadans i volem avançar per a tindre més força i fer polítiques valentes", ha dit.

Per part seua, la coordinadora general d'EUPV i consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez, ha assenyalat que la coalició Podem-EU és "la millor garantia que s'avance en polítiques progressistes a Castelló".

SUMAR

Preguntada per Sumar, la principal representant del qual és la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, Rosa Pérez ha assenyalat des d'EU sempre han plantejat que volen la màxima unitat de l'esquerra en la Comunitat Valenciana i en l'estat espanyol, i per tant no concep un Sumar sense Podem, "i en aqueixa línia treballarem, com també ens haguera agradat ací que hi haguera un Sumar, on haguera estat EU, Podem i Compromís, i això va ser una aposta en la qual fa més d'un any hem treballat i al final no ha sigut possible perquè Compromís no ha tingut interés".

"A Sumar hem d'estar tots i nosaltres treballarem perquè estiguem tots, perquè no es podria comprendre d'una altra manera, i cal comprendre i respectar els temps de les diferents organitzacions perquè és normal quan es vol ajuntar a molts", ha afegit.

La llista de Podem-EU a Castelló la componen en els primers llocs Marisol Barceló (Podem), Silvia Peris (EU), Josep Trullen (Podem), Francisco Alberola (EU), Adoración dels Reis López (Podem), Saray Vidal (independent), Rubí Antay (independent), Antonio Collado (EU) i Guillermo Vicente Guevara (Podem).


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon