Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo: 'El Consell de Participació impulsarà i coordinarà els nous òrgans comarcals de ciutadania activa'

  • En la sessió s'han exposat les principals novetats que introdueix la nova Llei de Participació Ciutadana i Foment de l'Associacionisme
  • La consellera presideix la XIII sessió del Consell de Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presidit la XIII sessió del Consell de Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, en la qual s'ha presentat l'informe de rendició de comptes de la legislatura i les principals novetats que introdueix la recentment aprovada Llei de Participació Ciutadana i Foment de l'Associacionisme de la Comunitat Valenciana, que entrarà en vigor el pròxim 10 de maig.

Pérez Garijo ha parlat de la llei i ha recordat que incorpora un Consell de Participació Ciutadana "amb noves funcions i encarregat d'impulsar i coordinar els consells comarcals de ciutadania activa"; òrgans nous d'estructura comarcal, formats pel teixit associatiu i ciutadania de cada comarca que funcionaran com a extensions territorials del Consell de Participació Ciutadana".

La consellera també s'ha referit a la implicació del Consell de Participació Ciutadana en l'elaboració d'un pla de participació de la Generalitat cada tres anys.

Durant la trobada, Pérez Garijo ha agraït l'esforç de tots els agents implicats per a elaborar aquesta llei que "ha comptat amb un ampli procés participatiu en la seua confecció".

La nova Llei de Participació incorpora qüestions com la desaparició del límit d'edat per a participar en els assumptes públics, el compromís en l'educació per a la participació, el blindatge dels pressupostos participatius de la Generalitat cada dos anys o la creació d'un nou Consell de Persones Valencianes en l'Exterior.

En la sessió, també s'han presentat els resultats de la Rendició de Comptes de l'activitat del Govern valencià en la X Legislatura quant a polítiques de participació.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon