Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Municipis de València acolliran aquest mes actuacions durant la 18 Biennal de Teatre ONCE

   

   Diferents localitats de la província de València acolliran sis de les representacions que es duran a terme durant la 18 Biennal de Teatre ONCE (#BienalTeatrONCE), que se celebra des del 26 al 29 d'abril a la Comunitat Valenciana, amb la participació de deu companyies compostes, en la seua majoria, per actors i actrius cecs o amb discapacitat visual.

   Alzira, Xátiva, Gandia, Paterna, Torrent i València capital són les ciutats on arribarà una xicoteta mostra d'aquest festival de les arts escèniques promocionades des de l'ONCE que, cada dos anys, viatja a diferents punts de la nostra geografia, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

   El dijous 27 d'abril, al Teatre Principal de València, a les 20 hores, el grup La Ruina, d'Albacete, oferirà la funció 'Una hora Lorca', amb la qual posen en peu el gran treball del dramaturg granadí, amb les directrius de Juanma Cifuentes.

   També València acollirà la gran jornada del teatre, el dissabte 29 d'abril, amb diverses activitats. Al matí, a les 12 hores, al Pati del Centre Cultural La Nau, tindrà lloc una Batalla de sainets a càrrec de les companyies Samaruc, de València; La Ruina, d'Albacete; Homero, de Sevilla i Sa Boira, de Mallorca. I, a les 13 hores, al mateix lloc, el grup valencià de música Eterno Dilema oferirà un concert. Per a les dos activitats l'entrada és lliure.

   Ja a la vesprada, també al Teatre Principal, a les 20 hores, tindrà lloc l'actuació de tancament d'aquesta 18 Biennal de Teatre ONCE, així com un breu acte de clausura del certamen. Aquest final serà a càrrec del grup Muxicas, d'Orense, amb la seua obra 'Ubú rei', una de les peces fonamentals de la dramatúrgia universal de tots els temps, creada pel jove Alfred Jarry en el segle XIX, i que està dirigida per Tito Asorey. Aquesta última representació comptarà amb audiodescripción per al públic amb ceguera i amb bucles magnètics per a persones amb discapacitat auditiva.

   Amb aquest mateix muntatge 'Ubú rei', de la companyia Muxicas, la Biennal de Teatre ONCE arribarà a Alzira, el dijous 27 d'abril, amb una funció al Gran Teatre de la ciutat, a les 20 hores.

   També el dijous 27 d'abril, a Torrent, a les 20 hores, el grup madrileny La Luciérnaga portarà a les taules de l'Auditori l'obra 'El lago de las gaviotas', basada en l'obra original de Chéjov 'La Gaviota', sota la direcció d'Agustín Sasián.

   El divendres 28 d'abril, la 18 Biennal de Teatre arribarà fins al

   Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna, a les 20 hores, amb la representació de 'Seven', a càrrec del grup malagueny El Malecón. Una comèdia transgressora que frega el teatre-dansa i busca la riallada, en la qual Adam i Eva avaluen els set pecats capitals sota la supervisió d'un Déu molt especial, dirigida per Mel Rocher.

   El Teatre Serrano de Gandia, a les 20 hores, amb la proposta 'Severa vigilancia', de la companyia de Tarragona Amanida Teatre, que situa la història en una presó de província, en els anys 50, on conviuen tres preses. Està dirigida per Nuria García.

   I en Xátiva, a les 20 hores, el Gran Teatre acollirà la proposta dels sevillans de Homero, amb el seu muntatge 'La clase muerta', una adaptació de l'obra original de Tadeusz Kantor, sota la direcció de Gonzalo Validiez.

   Per a totes les funcions, el públic podrà acudir amb entrada gratuïta, prèvia retirada, fins a completar aforament. Els llocs de recollida poden consultar-se en la programació.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon