Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Hospital La Fe incorpora la cirurgia robòtica per a l'implant de pròtesis de genoll

  


El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València incorpora la cirurgia robòtica per a l'implant de pròtesi de genoll. Aquesta tecnologia ha permés disminuir el dolor i millorar la recuperació postoperatòria de pacients, de manera que permet acurtar l'estada hospitalària i augmentar la satisfacció de tot el procés d'implantació de la pròtesi.

Des de la incorporació del robot, l'Hospital La Fe ha dut a terme amb èxit més de 30 cirurgies primàries de genoll amb aquesta tecnologia. D'aquesta manera, es confirma la seua utilitat per a la implantació de próstesis que reprodueixen amb gran precisió l'anatomia del genoll, prèvia a l'aparició de l'artrosi.

"Igual que en altres especialitats quirúrgiques, la tecnologia robòtica s'està emprant de manera més freqüent en cirurgia ortopèdica com una eina per a millorar la precisió de la tècnica quirúrgica i, per això, el nostre hospital va adquirir recentment un robot emprat fonamentalment per a implantar els sistemes protètics de genoll d'ús més freqüent", ha explicat el director de l'àrea clínica de l'Aparell Locomotor i cap del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) de l'Hospital La Fe, Francisco Baixauli.

Aquest robot permet realitzar la cirurgia sense necessitat d'imatges prèvies utilitzant les referències anatòmiques intraoperatòries. "Això dona major flexibilitat organitzativa i possibilita adaptar-nos als canvis de la programació quirúrgica per causes imprevistes, sense restriccions temporals", ha assenyalat Baixauli.

"A més, minimitza els costos quirúrgics perquè permet realitzar les cirurgies sense necessitat d'imatges prèvies en utilitzar referències anatòmiques intraoperatòries, la qual cosa evita la despesa en estudis radiogràfics, enfront d'una altra mena de robots quirúrgics", ha incidit Baixauli.

"Intraoperatoriamente, el robot col·labora amb el cirurgià, permetent-li mantindre el seu enfocament tècnic habitual, i augmentant l'exactitud i fiabilitat dels talls gose-us (obtenint valors < 1mm i < 1r de diferència respecte del planificat) així com l'equilibrat dels lligaments", ha assegurat Ignacio Martínez Garrido, especialista del servei COT de l'Hospital La Fe.

D'altra banda, l'hospital facilita als i les pacients recursos digitals a través de dues plataformes que guien a cada pacient en el seu procés de preparació preoperatòria i recuperació postoperatòria.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon