Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana presenta la Trobada d'Escoles en Valencià del Camp de Túria 2023

L'Ajuntament de l'Eliana, juntament amb la Coordinadora pel Valencià Camp de Túria – Escola Valenciana, ha presentat aquest matí la XXXIV Trobada d'Escoles en Valencià del Camp de Túria 2023, que tindrà lloc el pròxim 6 d'abril a la Plaça Europa, sota el lema «Recuperem el verd amb Carme Miquel». Una cita participativa que comptarà amb la presència de centres educatius de la comarca i més de quaranta entitats, la majoria d'elles locals.

Enguany les Trobades reten homenatge a la mestra, feminista, escriptora i defensora de la llengua, Carme Miquel i volen ser una crida a l'acció per la protecció del planeta, amenaçat per una emergència climàtica amb unes conseqüències que ja patim i que ens urgeixen a actuar.

Amb aquesta premissa arrancaran a l'Eliana aquest mateix dissabte 29 amb el lliurament del Premi Sambori, a les 18.30 hores, a l'Auditori. Continuaran dimecres 3 i dijous 4 amb la Trobada Musical, a partir de les 10 hores, també a l'Auditori amb la participació dels centres públics de la localitat, així com de Llíria, Bétera, Olocau-Gàtova, la Pobla de Vallbona, Vilamarxant i Riba-roja de Túria.

Dimecres 5, el Cinefòrum dels clàssics que se celebra a les 18 hores a la sala Pep Torrent, modificarà la seua programació per a projectar 'Gràcies per la propina', l'obra de Ferran Torrent adaptada al cinema al 1997. Per part seua, la Biblioteca acollirà durant tota la setmana l'exposició «Carme Miquel: una mestra del País», comissariada per Carmen Agulló, a més del taller de mems per a públic a partir de 12 anys el divendres 5 a les 17.30 hores. Les persones interessades a participar han d'inscriure's en prestecsbiblioteca@leliana.es.

Les celebracions centrals tindran lloc dissabte entre les 17 i les 23 hores. La programació arrancarà amb una cercavila amenitzada per agrupacions musicals des de l'aparcament de Les Neus i continuarà, ja en la plaça d'Europa amb la benvinguda i amb l'arrancada de mig centenar de tallers escolars, activitats d'entitats participants i actuacions d'agrupacions corals. El Diluvi, autor de la cançó oficial de les Trobades 2023 «Terra que no oblida», actuarà a les 20 hores. Després del sopar de germanor, la jornada acabarà amb els correfocs de la Penya El Coet Bufat a les 22.30 hores.

Per a tancar aquesta 34 edició, Pep Gimeno «Botifarra» presentarà el seu nou disc i espectacle «Ja ve l'aïre», programat el diumenge 7, a les 19 hores, a l'Auditori. Les entrades per al concert es poden adquirir ja a Elientrada.

L'alcalde, Salva Torrent, ha celebrat que l'Eliana torne a ser seu de les Trobades per quart any en la seua història i ha convidat a la ciutadania a gaudir d'aquesta festa, "una ocasió per a manifestar la nostra estima per la llengua".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon