Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana bonificarà la instal·lació d'energia verda en tots els habitatges del municipi

El Ple de l'Ajuntament de l'Eliana va aprovar inicialment ahir i per unanimitat la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre Béns Immobles, amb l'objectiu d'actualitzar els beneficis fiscals derivats de la instal·lació de sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric. Una nova revisió que busca ajustar-se a l'actual conjuntura econòmica, a la vista de l'increment de preus derivats del subministrament d'energia elèctrica, però també mediambiental pels efectes derivats del calfament global a conseqüència del consum d'energies fòssils.

Així, el Consistori continuarà bonificant fins al 50%, durant 3 anys, a aquells veïns i veïnes que instal·len sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar i amplia la bonificació a tots els immobles d'ús residencial de l'Eliana, tant de propietat horitzontal com vertical.

A més, el nou text que s'aplicarà a partir de l'1 de gener de 2024, suprimeix les restriccions a la capacitat (5 kW per a l'elèctrica i 4 m2 per a la tèrmica) i amplia la seua aplicació a les instal·lacions realitzades des de desembre de 2020 que incomplien aquestes exigències mínimes. Això sí, les persones interessades hauran de tornar a sol·licitar-ho juntament amb la documentació acreditativa de reunir els requisits.

L'edil d'Hisenda, Enrique Martínez, ha recordat que es tractava d'una demanda de la ciutadania i que aquest és un avanç més de l'Eliana en la seua aposta per incentivar l'ús de les energies renovables i netes i cap al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i de l'Agenda 2030.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon