Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana acull una nova edició del Festival Ecozine

La localitat de l'Eliana està celebrant, del 3 al 26 d'abril, la 16a edició de l'Ecozine Film Festival, com a seu oficial per quart any consecutiu d'aquest certamen de referència en temàtica mediambiental i membre fundador de la Green Film Network.

La Secció Joves, en la qual participen prop de quatre mil alumnes de tota Espanya entre ells de l'Eliana, compta amb una programació de vuit curtmetratges (animació, documental i ficció) que els alumnes de 1r de l'ESO han pogut visionar i votar aquests dies. A més, la programació inicial ha inclòs tallers de Misdirection o el lliurament del carnet OCA (Observadors Ciutadans Ambientals), amb el qual els titulars analitzen i informen regularment l'Ajuntament sobre com millorar aspectes relacionats amb l'estat dels arbres de la localitat, la mobilitat sostenible, el reciclatge o la sostenibilitat.

El calendari reprendrà després de les vacances escolars amb un taller per a 1r de Batxiller en l'IES on al llarg del matí crearan l'Arbre Àgora del coneixement i dels fruits amb l'artista TrementinaLux. L'última setmana serà el torn de la xarrada col·loqui amb l'escriptor Joaquín Araujo, naturista i ambaixador d'Ecozine 2023, oberta al públic en general. La cita serà dimarts 25 a partir de les 19 hores al Centre de Formació de Persones Adultes (EPA). Presentat i moderat per la investigadora Pepa Méndez, inclourà també la projecció de les pel·lícules de la Secció Jove.

Dimecres 26 el festival tancarà amb la catifa verda i el llargmetratge 'Dear Future Children', un projecte que segueix a joves activistes en les protestes de Hong Kong contra les intromissions del govern de Pequín, de Xile contra la desigualtat social, i d'Uganda, en les protestes locals de Fridays for Future per la justícia climàtica. A més, l'alumnat de 1r de Batxiller podrà gaudir de la connexió en línia amb els realitzadors del projecte. En el marc d''Enfocats: Joventut pel clima', aquest mateix alumnat juntament amb el de 1r de l'ESO gaudirà de nou d'una trobada, aquesta vegada amb un caràcter més íntim, amb Joaquín Araujo.


Ecozine Film Festival

En aquesta ocasió el certamen, que té com a finalitat divulgar, exhibir i premiar pel·lícules de ficció, animació i documentals de temàtica ambiental, a més de promoure activitats paral·leles relacionades amb els audiovisuals i el medi ambient, ha rebut més de 550 produccions de 40 països i s'han seleccionat 70 títols de 28 països.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon