Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Audiència tanca tanca la instrucció per irregularitats processals de l'assumpte de Francisco Puig

La secció tercera de l'Audiència de València ha acordat revocar la pròrroga de la investigació per les presumptes irregularitats en ajudes públiques concedides a empreses vinculades a Francis Puig, administrador de Comunicacions dels Ports SL i Mas Mut Produccions SL i germà del 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, i als Adell Bovell i ordena al jutjat que done per conclosa la fase d'instrucció després de practicar les diligències d'investigació acordades en termini.

Així consta en una resolució de la sala, de data 13 d'abril, en la qual estima els recursos d'apel·lació interposats per la defensa de Francis Puig i la representació de Canal Maestrat, Kriol Productions, Enrique Juan Adell Bover, TVCS Retransmissions i del director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano.

Per a la sala, la pròrroga del termini d'instrucció acordada pel magistrat encarregat de la causa el passat 16 de març és "extemporània" sense que l'argument exposat per l'instructor per a salvar aqueixa extemporaneïtat "tinga cap abast als efectes pretesos" en la resolució.

El 26 de gener el titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de València va fixar un nou termini màxim per a acabar la investigació, fins al 29 de juliol. Els investigats van recórrer la decisió i el jutge els va donar la raó, va deixar sense efecte l'acte i en una resolució de 13 de febrer va donar trasllat a les parts d'una diligència d'ordenació anterior, de data 18 de gener, juntament amb l'escrit del fiscal on demanava la pròrroga, amb la finalitat de donar audiència a les parts sobre aquest extrem, una notificació que, per un error involuntari d'un funcionari, no s'havia fet.

L'acte del 13 de febrer va esdevindre ferm. Després de les al·legacions de les parts, el jutge va dictar un nou acte, de data 16 de febrer, en el qual tornava a fixar el termini de finalització de la investigació en el 29 de juliol. De nou, els investigats van recórrer aqueixa pròrroga al·legant extemporaneïtat de l'acte pel qual es va decretar.

L'Audiència repassa l'itinerari de la causa, des de la seua obertura al maig de 2019 i les successives pròrrogues, i considera que no pot compartir el criteri del jutge atés que l'acte de 16 de febrer "va ser dictat fora del termini d'instrucció, excedit amb escreix".

En aquesta línia, destaca que que l'acte de 13 de febrer, pel qual es va deixar sense efecte la resolució precedent del 26 de gener, va esdevindre ferm i es van aquietar al seu contingut totes les parts del procediment, incloses les acusacions, una fermesa que és vinculant per a tots els operadors jurídics.

Sobre les al·legacions de l'acusació particular, que sosté que l'única cosa rellevant a aquests fins és que la petició de la pròrroga es dealice dins del termini d'instrucció, la sala entén que "no deixa de ser més que l'opinió particular de qui la transmet" i que no comparteix el tribunal.

Per tant, estima els recursos, revoca l'acte de 16 de febrer i ordena a l'instructor que done per conclosa la instrucció una vegada finalitze les diligències d'investigació acordades dins del termini d'instrucció.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon