Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La reivindicació del finançament i el dret civil sonen quasi unànimes el 25 d'abril a les Corts

-Quasi tots els grups de Les Corts han aprofitat la celebració del dia de Les Corts Valencianes aquest 25 d'abril per a insistir en reivindicació de la millora del finançament autonòmic, a excepció de Vox.

En declaracions als mitjans, la síndica del PSPV-PSOE, Ana Barceló, ha assenyalat que en aquest 25 d'Abril cal "continuar reivindicant" el finançament autonòmic "que necessita" la Comunitat Valenciana, perquè se situe "dins de les comunitats de tota Espanya", així com "la descentralització de l'Estat" i una fiscalitat justa que "redistribuïsca totes les rendes per a poder aconseguir l'estat de benestar".

També ha valorat en aquest dia de celebració "el recorregut per la història de la comunitat, per l'autogovern i per aquestes Corts Valencianes que tant han aportat i que tant ens han permés millorar la vida dels valencians i valencianes". I ha indicat que aquest 25 d'Abril també és una jornada "per a la convivència i per a la unitat, salvant les diferències i unint-nos en les reivindicacions".

Per part seua, la síndica del PP, María José Catalá, ha indicat que en aquest 25 d'abril es reafirma l'autogovern i el compromís amb la ciutadania. "Estem molt satisfets del desenvolupament de l'Estatut, que ens ha donat identitat de poble, capacitat d'autogestió i uns senyals d'identitat", i ha agraït a la Associació de Juristes Valencians que l'haja condecorada en aquesta jornada.

La també candidata a l'Alcaldia de València ha assenyalat que en la pròxima legislatura es buscarà "aconseguir que el dret civil valencià es pose sobre la taula i es defense en el Congrés dels Diputats". A més, ha criticat el "desdeny" de Pedro Sánchez respecte a la Comunitat Valenciana i la "falta d'impuls" del president, Ximo Puig, en la reivindicació dels interessos dels valencians ja que "huit anys després seguim amb el mateix model de finançament". La síndica també ha remarcat la reivindicació de l'aigua i ha incidit en la seua proposta de baixada d'impostos.

Per part de Compromís ha parlat el candidat a la Generalitat, Joan Baldoví, que passarà a formar part de la cambra a partir del 28 de maig. Baldoví ha incidit també en la reclamació del finançament autonòmic i ha apuntat que anirà als tribunals en cas que no s'aconseguisca mitjançant el diàleg

També Baldoví ha reclamat als diputats a Madrid que "voten a favor de retornar" el Dret Civil Valencià a l'autogovern i ha aprofitat per a reclamar una reforma de l'Estatut per a blindar la sanitat pública i incloure drets socials i mediambientals

Per part seua, la síndica de CS, Mamen Peris, ha reivindicat un finançament autonòmic "necessari", el Corredor Mediterrani per a "ser competitius" i "aigua per a Alacant", mentre que ha lamentat que aquests "no se soluciona quan governa el bipartidisme". Així, ha mostrat la seua voluntat que la Comunitat Valenciana siga "el Silicon Valley europeu". "Això és el que hui desig i en això treballarem", ha afegit.

També ha apostat per una autonomia "completament lliure de corrupció". "Quan governa el bipartidisme, s'oblida completament de tot. És moment perquè això comencem a canviar-ho ja, hui 25 d'abril", ha agregat.

Des de UP, Estefanía Blanes ha incidit en la "falta de finançament" i ha lamentat que aquesta mateixa circumstància impedeix tindre més recursos per a l'educació, la sanitat i l'habitatge. Blanes ha defensat que les autoritats valencianes són les més pròximes i la que "més s'ajusta a les necessitats" dels valencians.

La portaveu adjunta ha aprofitat per a reclamar les competències de Rodalia ja que "com més pròxima siga la gestió, ajustarem més les necessitats", i ha criticat que els recursos i les freqüències "queden curts", per la qual cosa ha demanat anar cap a un canvi en la mobilitat en aquest context de canvi climàtic.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon