Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La marxa del 25 d'abril reivindica els 'passos donats' i reclama 'reafirmar l'autogovern' amb 'finançament i llengua'

Asseguren que les eleccions del 28M suposen "retrocedir al passat o continuar avançant": "Ens juguem molt"

Centenars de persones han participat aquest dissabte en la manifestació convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per a reivindicar aquest 25 d'abril "els passos que s'han donat" i apostar, en ple context electoral, per "continuar reafirmant-se en autogovern" per a "fer més País Valencià, amb més finançament, més llengua, més cultura i més vida". "El País Valencià es juga molt", han sostingut.

La marxa, que ha partit sobre les 18.00 hores des de la plaça de Sant Agustí de València, ha comptat en aquesta ocasió amb una menor representació política respecte a anys anteriors. No obstant això, entre els participants es trobaven el senador de Compromís, Carles Mulet; la síndica de la formació en Corts i número 2 de la llista a l'Ajuntament de València, Papi Robles, o la regidora d'Igualtat, Lucía Beamud.

Sota el lema 'Horitzó País Valencià', els manifestants han avançat pel carrer Sant Vicent al ritme de 'dolçaines' i 'tabalets'. Després de la manifestació se celebrarà un concert en la plaça de bous de València encapçalat per Josep Nadal i Àlex Seguí de la Gossa Sorda, El Diluvi, La Fúmiga, Esther, Marala, Jazzwoman, Maluks i Colomet.

El secretari de ACPV, Toni Gisbert, ha assenyalat, en declaracions als mitjans de comunicació, que enguany la commemoració del 25 d'abril se situa en un context electoral, la qual cosa el fa "molt especial", perquè "el País Valencià es juga molt": "O bé retrocedir al passat, o bé consolidar els passos que hem fet i continuar avançant, i nosaltres, evidentment, apostem per continuar avançant i guanyar molt".

En aquest sentit, ha destacat que volen guanyar "molt" en "llengua, en cultura, en autogovern, en autoestima", per la qual cosa ha incidit en què, al seu judici, "és evident que el País Valencià ha de continuar avançant, sobretot en autogovern".

"MÉS AUTOGOVERN PER A MÉS FINANÇAMENT"

"Últimament hem trobat una sèrie de problemes, el principal és el tema del finançament i no sols això, una sèrie de lleis que hem volgut reformar en política lingüística i en tants altres temes", ha manifestat Gisbert, qui ha defensat que "el País Valencià necessita més autogovern per a poder tindre més finançament, més benestar, més cultura i més societat".

El secretari de ACPV ha destacat que aquest 25 d'abril "és un dia de reafirmació del que s'ha avançat i, sobretot, una anomenada a la societat valenciana per a continuar avançant". Així mateix, ha reivindicat que ACPV "han sigut pràcticament els únics que s'han atrevit a omplir els carrers de València i la plaça de bous".

En aquesta línia, ha ressaltat que "hi ha un sector social darrere de l'acció cultural cada vegada més important que aposta per donar passes avant". "Pensem que és el moment de reafirmació", ha subratllat.

"Reafirmar-se en l'autogovern i en el Govern espanyol, que en teoria és el més progressista de la història, però que encara no ha atorgat al País Valencià el finançament que necessitem", ha censurat, al mateix temps que ha afegit que en aquesta celebració "es fa una anomenada a tots els valencians per a apostar per fer més País Valencià, més finançament, més llengua, més cultura i més vida".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon