Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Ciutat de les Arts i les Ciències i l'Escola Superior de Música Esmar celebren el Dia Internacional del Jazz

La Ciutat de les Arts i les Ciències i l'Escola Superior de Música d'Alt Rendiment Esmar organitzen per al diumenge, 30 d'abril, amb motiu del Dia Internacional del Jazz, un multi-concert matinal de lliure accés que donarà principi a les 11.00 hores en Passeig Nord del Museu de les Ciències, amb diverses actuacions protagonitzades per alumnat i professorat del Departament de Jazz i Música Moderna de Esmar i artistes convidats. 

Encapçalat per la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, i el llegendari pianista i compositor Herbie Hancock, ambaixador de la Unesco per al Diàleg Intercultural i director del Herbie Hancock Institute of Jazz, aquest esdeveniment se celebra en més de 200 països.

Aquest concert serà la clausura del Esmar Spring Jazz Festival que, des del 26 d'abril,realitza concerts, classes magistrals i tallers de jazz i producció musical a les aules i a l'auditori de l'Escola Superior de Música Esmar, situada en el complex Iale International School a L'Eliana.

Els grups que pujaran a l'escenari són formacions d'estudiants i docents de l'especialitat del Grau Superior de Jazz de Esmar, i també destacats intèrprets de jazz com David Pastor, Eva Catalá. Ximo Tebar, Ricardo Belda, Pepi Taveira, o Will Martz, entre altres.

El International Jazz Day és "una oportunitat per a celebrar la riquesa d'aquesta tradició musical, perquè el jazz és una realitat múltiple, teixida a través de trobades entre cultures, instruments i persones, fomentant-se així el diàleg intercultural", ha assenyalat el jazzista Herbie Hancock, ambaixador de Bona Voluntat de la Unesco i impulsor de la commemoració d'aquest dia iInternacional. 

L'impulsor d'aquesta celebració a València és el reconegut músic de jazz valencià Ximo Tebar, coordinador del Departament de Jazz i Música Moderna de Esmar - Escola Superior de Música d'Alt Rendiment.

Així mateix, la directora general de la Unesco ha manifestat que el Dia Internacional del Jazz es va crear per a "compartir els valors d'un gènere musical profundament significatiu, al qual necessitem hui més que mai, pels seus valors basats en la dignitat humana i la lluita contra el racisme i totes les formes d'opressió". 

Manifest de la Unesco 'Per què un Dia Internacional del Jazz?'

La celebració d'aquesta jornada té com a objectiu sensibilitzar al públic en general sobre les virtuts de la música jazz com a eina educativa i com a motor per a la pau, la unitat, el diàleg i el reforç de la cooperació entre pobles.

L'aprovació d'aquesta celebració es remunta a novembre de 2011, any en què, durant la Conferència General de la Unesco, la comunitat internacional va proclamar el 30 d'abril com el 'Dia Internacional del Jazz', que reuneix comunitats locals, escoles, artistes, historiadors, acadèmics i fans del jazz de tot el món per a celebrar i aprendre sobre l'art del jazz, les seues arrels, el seu futur i el seu impacte. 

Aquesta forma d'art internacional cerca la promoció de la pau, el diàleg entre cultures, la diversitat i el respecte pels drets humans i la dignitat humana, així com contribuir a l'erradicació de la discriminació, la promoció de la llibertat d'expressió, el foment de la igualtat de sexes i el reforç del paper de la joventut en el canvi de la societat.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon