Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Inaugurada a Bétera l'exposició 'València la ciutat dels Sabuts' i estarà oberta fins al 17 d'abril en l'antic ajuntament

Ahir va tindre lloc la inauguració oficial de l'exposició que commemora l'II Congrés Internacional d'Escriptors que es va celebrar a la València republicana de 1.937.

Es tracta d'una exposició en què poden veure's fotos i apreciar un dels llibres fets sobre el tema, ple de fotografies i documents, a més d'un DVD d'aquell Congrés que va acollir a 26 delegacions de tot el món. Es va tractar d'un número tan gran de delegacions en una II República perquè era també un acte de solidaritat internacional per a donar suport a una República que estava defensant-se del colp d'estat que va provocar després la guerra civil. Tantes delegacions no poden entendre's sense l'esperit de solidaritat internacional que es va viure entorn de la II República amenaçada pel feixisme.

Els documents i dades que s'exposen van ser part dels que van poder veure's l'any 2007 en què es commemorava el 70 aniversari d'aquell Congrés de Solidaritat de la Cultura Internacional.

El Congrés es va celebrar a València; una València que era en aquell temps capital de la República, després del trasllat del govern des de Madrid per a poder exercir les seues funcions sense el bloqueig que ja s'estava duent-se a terme pel feixisme sobre la capital. El Congrés va durar quasi divuit dies i en ell participaren personatges del moment de la qualitat i altura d'André Malraux, Rafael Alberti, Julien Benda, José Bergamin, Malcon Cowley , Pablo Neruda, Sylvia Towsend, Antonio Machado, Pere Comte, Gil-Albert, entre molts altres.

L'exposició del 70 aniversari va ser en 2007 i hui, a Bétera s'ha tornat a realitzar parcialment, per a commemorar el 14 d'abril i la II República. El llibre és de Cristiva Escrivá Moscardó "alma mater" de l'exposició. Si bé en 2007 també va col·laborar la SC El Micalet.

L'exposició ha sigut portada a Bétera per Esquerra Unida del municipi

   



 

 





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon