Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Igualtat rep 11.090 sol·licituds de ciutadanes i ciutadans ucraïnesos per accedir als ajuts directes que atorga el Govern central

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha rebut un total de 11.090 sol·licituds de ciutadanes i ciutadans ucraïnesos en la Comunitat Valenciana per a poder accedir a les ajudes directes que atorga el Govern central.

El director general d'Igualtat en la Diversitat, José De Lamo, ha explicat que es tracta d'ajudes que gestionen les pròpies comunitats autònomes, a través d'una subvenció atorgada pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. En el cas de la Comunitat Valenciana la quantitat destinada a aquestes ajudes "ascendeix a 12,73 milions d'euros".

De Lamo ha assenyalat que el mes de març "va finalitzar el termini per a sol·licitar aquesta prestació econòmica, de caràcter singular i excepcional, que està establida en 400 euros al mes per persona adulta, més 100 euros per persona menor a càrrec, i fixada per a un màxim de sis mesos".

El director general ha assegurat que el nombre de sol·licituds presentades ha sigut molt elevat i ha explicat que, per a atendre-les totes, "es repartirà equitativament el total del pressupost destinat a això, de manera que totes les persones rebran les mateixes mensualitats, que seran segurament entre tres i quatre, depenent del nombre final de sol·licituds que complisquen els requisits".

És a dir, com el pressupost atorgat pel Ministeri és insuficient per a atendre a totes les persones pel període màxim de sis mesos, s'aplicarà un criteri de repartiment proporcional "per a arribar a més famílies ucraïneses que resideixen en territori valencià fugint de la guerra".

De Lamo ha explicat que el Ministeri va fer el càlcul per a establir les subvencions sobre el nombre de persones empadronades en cada comunitat autònoma el mes de juliol de l'any passat, "una xifra que, des de llavors, ha augmentat de manera considerable en la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, ha recordat que la Comunitat està al capdavant de la resta d'autonomies amb més de 47.000 persones refugiades procedents d'Ucraïna que han sol·licitat la protecció temporal en territori valencià i, en conseqüència, ha sigut també la que més sol·licituds de persones ucraïneses residents ha rebut.

Per províncies, de les 11.090 sol·licituds rebudes, 6.408 pertanyen a persones residents a la província d'Alacant, 4.027 a la província de València i 655 en la de Castelló. Les persones beneficiàries han hagut d'acreditar el seu empadronament en qualsevol municipi de l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.






Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon