Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Garzón brinda a Díaz el suport d'IU per recompondre aliances 'trencades' a l'esquerra: 'Sumar és oportunitat, no amenaça'

Ofereix el "capital" d'IU per a vertebrar el projecte i desaconsella "replegaments identitaris" quan toca "eixamplar" la base progressista

El líder d'IU, Alberto Garzón, emfatitza el seu suport decidit a la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, perquè la seua formació encara el seu projecte polític, Sumar, com "una oportunitat i no com una amenaça", en augurar que serà clau per a "reconstruir aliances trencades" en els últims anys de "totes les faccions" en el bloc progressista.

Per tant, reflexiona que davant un procés de "obertura i renovació" a l'esquerra del PSOE, la "primera temptació" de les organitzacions implicades sol ser el "replegament defensiu i identitari", alguna cosa que pot ser "comprensible" però aconsella "estar a l'altura del moment històric" per a eixamplar la confluència entre les diferents organitzacions.

Així ho recull l'esborrany de l'informe polític, al qual ha tingut accés Europa Press, que exposarà durant la reunió aquest dissabte de la Coordinadora Federal d'IU, el màxim òrgan de direcció de la formació i que tindrà lloc un dia abans que Díaz protagonitze l'acte de Sumar a Madrid, on es preveu que faça l'anunci oficial sobre la seua candidatura a les eleccions generals.

Un esdeveniment que congregarà a líders de diversos partits progressistes, inclòs al mateix Garzón i destacats dirigents d'IU, per a abrigallar a la titular de Treball, encara que amb la previsible absència de la cúpula de Podemos que ha vinculat la seua presència a subscriure abans amb Sumar un acord bilateral de confluència, basat en el desplegament d'unes primàries obertes a la ciutadania.

Unes perspectives de front ampli de la mà de Sumar que, segons relata Garzón, IU és una oportunitat tant per als partits com per als sectors populars del país i, prova d'això serà l'"amplíssima delegació" de dirigents i militants de la seua organització a l'acte on Díaz "proclamarà la seua intenció de ser la primera presidenta d'Espanya després d'un procés d'escolta de llarg a llarg del país".

IU POSA EL SEU "CAPITAL POLÍTIC" PER A "VERTEBRAR" SUMAR

És més, el coordinador federal d'IU reivindica que han ajudat en l'organització de l'acte de Sumar del diumenge perquè siga un "èxit" d'assistència, en línia amb el suport donat durant el procés d'escolta.

De fet, avança en el seu informe que IU posarà el seu "capital polític" com a organització "municipalista" en l'esquerra "al servei de la vertebració popular i territorial de Sumar", un paper que serà "fonamental" perquè el projecte de Díaz siga "políticament sòlid".

I des de la comprensió de la diversitat "inherent" a l'esquerra, IU anima "a la resta d'organitzacions al fet que facen el propi". "Perquè Sumar siga fort, necessitarà organitzacions fortes", aprofundeix Garzón per a emfatitzar, a més, que la unitat de partits i d'electorat de l'esquerra transformadora serà essencial per a prendre la iniciativa i poder "confirmar" el Govern de coalició amb una "correlació de forces més favorable".

PP I VOX INTENTARAN UNA "COALICIÓ REACCIONÀRIA"

En un altre passatge del document, Garzón analitza la fracassada moció de censura de Vox i que, al seu judici, només va servir per a revelar que l'alternativa a l'actual Executiu és una "coalició reaccionària i esperpèntica" de la dreta, a tenor de la "vergonyant" abstenció del PP incapaç de mantindre el vot en contra que va abanderar la seua exlíder Pablo Casado.

"Queda poc per a les eleccions generals i el PP sap que exclusivament podria governar a Espanya de la mà de Vox. L'objectiu de Feijóo era clar: mantindre's al marge en la mesura del possible però cuidar als seus socis", assegura en el seu informe.

Enfront d'aquest "xou dantesc", el líder d'IU enalteix la "imatge de capacitat, solvència i compromís" que va traslladar Díaz en la seua resposta a la iniciativa de la ultradreta, on va poder traslladar un "esbós" d'un "nou projecte de país".

També reflexiona que la coalició ha passat per moments difícils, ja siga per "inclemències externes" o per "febleses internes", que en aqueix cas atribueix al PSOE pel seu "paper conservador" en molts debats. Malgrat això, destaca que les mesures aplicades durant el mandat i que s'ha de culminar una agenda legislativa "ambiciosa que accelere el compliment de l'acord de govern". I també aposta per intervindre el preu dels aliments bàsics i dels lloguers.

MÉS CANDIDATURES PER AL 28M PER A INTENTAR EL MILLOR RESULTAT

L'informe polític de Garzón aborda també els pròxims comicis del 28 de maig, on IU es presentarà en més candidatures de confluència, principalment amb Podemos, que en 2019 i al mateix temps presentarà més candidatures que fa quatre any.

Fins hui les dues principals formacions de l'espai confederal ja han aconseguit aliances per a llistes conjuntes a Navarra, Madrid, Cantàbria, Múrcia, Extremadura, Balears, Canàries i Castella-la Manxa.

A aquests territoris se sumen el pacte a Catalunya per a anar en les municipals sota el paraigua dels 'comuns' i la coalició a Euskadi, també amb Aliança Verda e Equo tant per als comicis locals i forals. En canvi, a Astúries IU i Més País han aconseguit un acord per a concórrer junts en aquesta autonomia, on no està la formació habitada.

Per a aquesta cita electoral, el líder d'IU apunta que han de traure "els millors resultats possibles" amb un pla de campanya marc que és "útil" en els territoris, respectant les seues "infinites particularitats".

En conseqüència, proclama que és ara quan es necessita que el conjunt de l'organització "done el millor de si" amb una "espenta col·lectiva" per a defensar el programa per a les municipals i autonòmiques.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon