Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Fins a 18 dies rebaixa l'ajuntament de Riba-roja de Túria el període mitjà de pagament a les empreses proveïdores

     


 Està per baix del termini fixat pel Ministeri d'Hisenda

L'equip de govern dona compte al ple municipal de les dades facilitades pel Ministeri d'Hisenda que demostren un compliment escrupolós en les obligacions amb els proveïdors

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha superat amb escreix el termini màxim fixat pel Ministeri d'Hisenda quant al període mitjà de pagament a les empreses proveïdores en situar-se en 18’77 dies en total. Aquesta xifra suposa una reducció substancial en baixar dels 37’84 dies en plena pandèmia, final de l'any 2020, als 18’77 dies registrats en el quart trimestre de l'exercici econòmic de l'any 2022.

Les xifres donades a conéixer pel Ministeri d'Hisenda demostren un compliment exhaustiu per part de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria en fixar en 18’77 dies el període mitjà de pagament a les empreses proveïdores del municipi enfront dels 30 dies que figura com a màxim. En el cas de Riba-roja de Túria, el descens és notable en passar dels 37’84 corresponents al quart trimestre de l'any 2020 als 18’77 dies del mateix període de l'any 2022, és a dir, amb una diferència de dos anys.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria compleix els paràmetres exigits pel Ministeri d'Hisenda quant al període mitjà de pagament a les empreses proveïdores després de superar el termini de finals de l'any 2020 en plena pandèmia per la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Des de llavors, l'administració local ha agilitzat els tràmits per a a el pagament de les citades factures de les empreses proveïdores per davall, fins i tot, del període exigit per Hisenda.

Les millores en el període mitjà de pagament a les empreses proveïdores de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria es completa amb l'aprovació del pla de contractació pública corresponent al primer semestre de 2023 per un valor global de 20’7 milions d'euros. Les inversions totals inclouen els 16’6 milions d'euros aprovats a la fi del passat any i els 4’3 milions que s'han afegit després de l'ampliació confirmada en aquest inici d'any.

Un dels objectius del pla de contractació és afavorir la participació de les petites i mitjanes empreses (pimes) de Riba-roja de Túria en el procés administratiu que es duu a terme a través de les licitacions de les obres i projectes públics. El pla reserva, a més, un altre 5% de l'import total de les licitacions aprovades als contractes destinats a Centres Especials d'Ocupació i Empreses d'Inserció, tal com es recull en l'actual ordenament jurídic. D'aquesta manera, l'objectiu és afavorir la seua participació en els respectius processos.

Un dels contractes més elevades quan la seua quantia econòmica se centra en la neteja de les instal·lacions dels col·legis públics existents en la localitat, formades pels Escoletes, el Quint, Eres Altes, Camp de Túria i, finalment, Mes d’Escote. El Cicle Integral de l'Aigua és un altre dels valors econòmics més elevats amb 3’2 milions d'euros i una duració del contracte de 17 anys en total, ademá d'un altre milió d'euros per al denominat Pla Renove, destinat als vials urbans i els camins rurals, amb una duració de sis mesos.

El període mitjà de pagament s'estableix com una de les mesures impulsades pel Ministeri d'Hisenda d'acord amb el Parlament Europeu per la qual s'estableixen mesura de lluita contra la morositat en les operacions comercials, amb l'objectiu d'evitar retards en el compliment del pagament de les factures que l'administració pública local ha d'abonar a cadascuna de les empreses proveïdores de subministraments o serveis públics.

L'actual legislació en matèria de pagament a les empreses proveïdores estableix que el període es fixa en un màxim de 30 dies, que es comença a calcular a partir de l'aprovació de les factures i no, com ocorria fins ara, que el termini es començava a comptar des dels 30 dies següents a l'entrada de les mateixes en el registre d'entrada a l'ajuntament. D'aquesta manera, el període de pagament s'estableix amb un major rigor i d'acord amb les possibilitats de l'administració.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha afirmat que aquesta rebaixa en el termini mitjà de pagament als proveïdors de l'ajuntament “significa un esforç notable de tots departaments implicats en aquest procés administratiu i suposa que complim amb escreix les normatives reguladores a aquest efecte, fins al punt que hem aconseguit rebaixar-lo per davall dels paràmetres que exigeix, actualment, pel Ministeri d'Hisenda i continuarem treballant per a seguir el mateix camí”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal