Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els menors de 31 anys ja poden tramitar els abonaments per viatjar gratis al transport interurbà de la Generalitat


Les persones menors de 31 anys que viatgen habitualment en els serveis públics de transport per carretera de competència de la Generalitat ja poden tramitar els abonaments que els permetran viatjar gratis des del pròxim 7 d'abril.

Les persones interessades a obtindre l'abonament temporal de transport hauran de tindre menys de 31 anys en el moment de la sol·licitud i hauran de presentar DNI, NIE o passaport en vigor a fi d'acreditar que compleixen el requisit d'edat.

Així mateix, les persones menors de 14 anys desproveïdes de DNI podran acreditar el compliment del requisit d'edat mitjançant el llibre de família, havent de presentar addicionalment la targeta sanitària SIP.

Aquest abonament temporal de transport gratuït es podrà obtindre amb antelació al 7 d'abril, data d'inici de validesa, i durant tot el període de vigència, fins al 31 de juliol, a través dels canals habituals de comercialització d'abonaments i títols multiviatge de cadascun dels concessionaris.

Cada empresa concessionària expedirà aquests abonaments de transport gratuït i comunicarà les instruccions corresponents als seus usuaris i usuàries. Amb aquest objectiu, algunes empreses tenen previst publicar les instruccions en el seu web i altres oferiran tota la informació necessària en les seues pròpies instal·lacions físiques en els municipis en els quals presten servei.

També s'adaptaran abonaments ja existents a aquest període de gratuïtat. Aquest és el cas dels títols propis de cada empresa per a joves i estudiants, que actualment tenien bonificacions i funcionaven com una targeta moneder, que es podran continuar utilitzant de manera gratuïta a partir del dia 7 d'abril. Aquelles persones que vulguen obtindre aquests títols poden tramitar la sol·licitud de manera telemàtica a través de la web de l'empresa corresponent.

Província d'Alacant

Així, per exemple, a la província d'Alacant, les usuàries i usuaris joves podran emprar els títols d'FGV que ja estiguen utilitzant per a viatjar gratis en els transports de la Generalitat com el TRAM d'Alacant, ja que els servirà la mateixa targeta.

Les persones joves que encara no tinguen un d'aqueixos títols de transport d'FGV i vulguen desplaçar-se en els autobusos interurbans que cobreixen l'àrea metropolitana d'Alacant, podran obtindre aquest bo gratuït en les instal·lacions d'FGV d'Alacant o les de l'empresa concessionària de les línies (Vectalia) en les seues oficines a Santa Pola.

Recurrència de 10 viatges

La persona usuària haurà d'abonar un import per abonament temporal de transport, en concepte de fiança, que serà reembossada en realitzar 10 viatges o més durant el període de vigència de la gratuïtat. La fiança per l'abonament temporal s'estableix en funció del trajecte origen-destine o, en el seu cas, de la combinació zonal.

D'aquesta manera, caldrà desemborsar 10 euros en trajectes de fins a 25 quilòmetres o una combinació zonal; 20 euros, per a més de 25 i fins a 50 quilòmetres o més d'una combinació zonal; 30 euros, en trajectes de més de 50 i fins a 100 quilòmetres, i 40 euros, en trajectes superiors a 100 quilòmetres. A l'import de la fiança se li aplicarà, exclusivament, el descompte de família nombrosa.

En el cas que la persona usuària haja obtingut l'abonament amb targeta de crèdit la devolució es realitzarà de manera automàtica, sense sol·licitud prèvia, a la targeta amb la qual es va obtindre l'abonament. Aquesta devolució es realitzarà en finalitzar el període de vigència i en el termini màxim d'un mes.

Devolució de la fiança

Per als títols obtinguts amb pagament en metàl·lic, la devolució de l'import en concepte de fiança haurà de ser sol·licitada per la persona usuària en les taquilles, oficines d'atenció al client o en qualsevol altre servei postvenda habilitat a aquest efecte pel concessionari, en un termini no superior a un mes des de la finalització del termini de vigència de l'abonament temporal de transport.

En cas de pèrdua o deterioració de l'abonament temporal de transport, la persona usuària podrà sol·licitar un nou abonament temporal de transport, prèvia anul·lació de l'anterior.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal