Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Suprem confirma la sentència de Gürtel per la peça de la visita del Papa a València

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència del cas Gürtel en la peça per la visita del Papa a València, que va declarar provada una estructura societària creada pel líder de la trama, Francisco Correa, per a obtindre adjudicacions il·legals de contractes de diferents administracions a València durant els anys 2004 a 2008.

En la sentència que ara ratifica el Suprem, l'Audiència Nacional va imposar penes de fins a 15 anys i 5 mesos de presó als principals responsables de la trama Gürtel per la visita del papa Benet XVI a València en 2006.

La major condemna, a Pablo Crespo

La major condemna (15 anys i 5 mesos) va recaure en el exdirigente del PP gallec Pablo Crespo. A Corretja li va imposar 13 anys i 7 mesos de presó; i a Álvaro Pérez, El Bigots, 6 anys i 9 mesos. Els tres estaven ja complint condemna per altres peces del cas, també ratificades pel Suprem.

També va ser condemnat a 6 anys i 9 mesos l'exdirector de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) Pedro García Gimeno, i a 11 i 7 mesos el vicepresident de l'empresa Teconsa José Luis Martínez Parra, en una sentència en la qual van ser condemnats 19 dels 23 acusats.

Delictes de malversació i frau

El Suprem ratifica així mateix la tesi de l'Audiència respecte a l'existència d'un delicte de malversació en concurs amb un altre de frau en constatar que, a més de produir-se "sostraccions de cabals públics per part de funcionaris" que havien de vetlar per aquests, també va haver-hi "un concert per a defraudar" a l'administració mitjançant "diferents artificis".

Segons confirma ara el Suprem, el mes d'octubre de 2005, l'organització de Corretja, amb motiu de la visita de Benet XVI per la V Trobada Mundial de les Famílies els dies 7, 8 i 9 de juliol de 2006, va iniciar una sèrie d'actuacions dirigides a aconseguir l'adjudicació de manera il·lícita de la prestació de serveis i subministraments necessaris per al desenvolupament d'aquest esdeveniment.

Per a això va negociar amb el Conseller d'Agricultura, Ángel Cotino Ferrer -ja mort-, per a aconseguir l'adjudicació del contracte de subministrament en règim de lloguer de les pantalles i sonorització.

L'encàrrec i cost de la celebració, a càrrec d'RTVV

Diversos dels acusats van decidir que l'encàrrec i el cost de la celebració d'aquest no es portara directament per la Fundació V EMF, sinó per l'ens públic RTVV a favor d'una empresa pantalla -TECONSA-, que al seu torn va subcontractar -quan això estava prohibit- amb l'empresa IMPACTE PRODUCCIONS SL.

RTVV va adjudicar a TECONSA, mitjançant expedient de contractació a través d'un procediment negociat sense publicitat tramitat per urgència, el subministrament en règim de lloguer d'equipament de pantalles de vídeo, so i megafonia per a rTVV, per un import de 6.460.000 euros (7.493.600 euros, amb IVA), molt superior al cost real dels treballs necessaris per a la seua execució.

Sobrecost de 3,2 milions als fons públics

Això va suposar un sobrecost amb càrrec als fons públics de la RTVV de 3.205.375,11 euros i un correlatiu enriquiment il·lícit a favor dels acusats que van intervindre de manera decisiva en aquesta adjudicació.

L'adjudicació a TECONSA ja estava determinada amb anterioritat, perquè estaven treballant els seus empleats per a això, així com les empreses subcontractades APOGEE TELECOMUNICACIONS i IMPACTE PRODUCCIONS, i també RTVV, recull la sentència del Tribunal Suprem.

Expedient plagat d'irregularitats

Es tractava d'una adjudicació directa, amb un expedient confeccionat plagat d'irregularitats: com ara elecció del procediment negociat, quan el procedent per la quantia i per no estar justificada la urgència, era el concurs; plecs de condicions sense preu i amb indefinició respecte al servei que es licitava, falta de constància d'invitacions i de la presentació de les ofertes.

  També falta de capacitat tècnica de l'adjudicatària per a fer tals treballs -era constructora-, que va haver de subcontractar estant prohibit, intervenció dels contractistes en la redacció dels plecs i del contracte


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon