Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El premi Lluís Guarner 2022 de Cultura de la Generalitat atorgat a Josep Maria Jordán Galduf

   


La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha lliurat el Premi Lluís Guarner 2022 a l'economista Josep Maria Jordán Galduf per la seua trajectòria acadèmica i cívica, que inclou un valuós apartat de treballs de creació i divulgació en l'àmbit humanístic i de les ciències socials; així com pel seu compromís educatiu arrelat amb diferents instàncies de la societat civil i institucions públiques valencianes.

Jordán Galduf ha treballat en tres línies d'investigació al llarg de la seua vida professional. Al principi, es va centrar en la metodologia i valoració de diferents enfocaments de la política econòmica. Posteriorment, va abordar la investigació relativa a l'economia valenciana, en la qual va parar atenció especialment als efectes de difusió territorial del desenvolupament econòmic valencià en el seu espai central. Així mateix, va situar l'àmbit d'anàlisi relatiu a la integració europea, amb una particular referència a la política de cooperació al desenvolupament de la Unió Europea, i va detindre la seua mirada especialment en l'àrea mediterrània.

Investigador compromés

Nascut a Llíria en 1950, és catedràtic d'Economia Aplicada i professor jubilat de la Universitat de València, on va exercir la docència entre octubre de 1973 i agost de 2015. Doctor en Ciències Econòmiques per aquesta universitat (1975), és també màster en Estudis Europeus per la Universitat de Reading (Regne Unit, 1985).

Les seues investigacions li han permés estades a la Universitat de Reading, a la Universitat de Magúncia, a la Universitat Lliure de Brussel·les, a l'Institut Tecnològic Autònom de Mèxic (ITAM), a la Universitat Hebrea de Jerusalem, a la Universitat de Marràqueix i a la Universitat de Nova York. I, a Espanya, ha sigut professor visitant de la Universitat Autònoma de Barcelona i col·laborador de l'Institut de Geografia i Economia Aplicades del Consell Superior d'Investigacions Científiques.

Ha exercit el càrrec de director del Centre de Documentació Europea de la Universitat de València, i ha sigut membre del Patronat Sud-Nord, Solidaritat i Cultura, de la Fundació General de la Universitat de València, i també del Consell Assessor de l'Institut Europeu del Mediterrani (amb seu a Barcelona).

En l'àmbit del compromís cívic, va ser el primer alcalde democràtic de Llíria, i ha sigut president de l'Institut d'Estudis Comarcals del Camp de Túria. Des del curs 2015-2016, col·labora desinteressadament amb l'Escola de Persones Adultes de Llíria, en la qual ha creat una aula de ciutadania que funciona amb el suport de la corporació municipal.

Premi Lluís Guarner

El Patronat Lluís Guarner concedeix, cada any, un premi que porta el seu nom, i que està dotat amb 15.025,30 euros, la finalitat del qual és reconéixer la creació i producció literàries en el camp de les humanitats; un premi que pot correspondre a autors amb vincles especials amb el territori valencià.





Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon