Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El polifacètic cantant Rufus Wainwright repassa els seus grans èxits per al públic de Les Arts

El cantant i compositor Rufus Wainwright serà l'encarregat de clausurar el cicle 'Les Arts és Altres Músiques', dimecres que ve 19 d'abril a les 20.00 h. 

El dues vegades nominat als premis Grammy debutarà en el teatre d'òpera valencià amb una selecció dels seus millors temes en una vetlada molt especial per als seus seguidors, en què el de Montreal cantarà amb l'únic acompanyament del seu piano.

La música de Wainwright, encara que de base pop, sempre ha incorporat influències d'altres estils i gèneres. S'hi aprecien, d'aquesta manera, elements propis del 'folk', del 'country', de la 'chanson' francesa, del musical o fins i tot de la música clàssica i l'òpera, trets que li han fet guanyar-se etiquetes com 'pop barroc' o 'pop operístic' en referència a la seua música per part de la crítica.

"Artista total i versàtil", el seu interés per la lírica no acaba en aquestes referències presents en la seua dilatada discografia, ja que també s'ha endinsat en el món de la composició amb dues òperes, 'Prima Donna' (2009) i 'Hadrian' (2018).

Nascut en el si d'una família de músics -els seus progenitors són els cantants de folk Loudon Wainwright III i Kate McGarrigle-, Wainwright ha explorat diferents sons al llarg de la seua carrera des del seu debut en 1998 amb l'àlbum homònim 'Rufus Wainwright', fins a la seua més recent publicació en 2020 amb 'Unfollow the rules'.

El passat mes de març, Rufus Wainwright va anunciar el llançament d'un nou projecte, 'Folkocracy', que veurà la llum el pròxim 2 de juny, i que defineix com un retorn a les seues arrels musicals, allunyat dels sons pop i operístics per a acostar-se al so 'folk' de sos pares.

Les entrades per a gaudir de Rufus Wainwright en directe tenen un rang de preus entre 34 i 50 euros.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon