Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El II Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra 'Llíria City of Music' se celebrarà del 17 al 22 de juliol


El II Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra "Llíria City of Music" se celebrarà del 17 al 22 de juliol

II Concurso Internacional de Dirección de Orquesta

Llíria tornarà a acollir el concurs de direcció d'orquestra més important del panorama musical espanyol. Del 17 al 22 de juliol, la Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO organitzarà el II Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra, "Llíria City of Music" -CIDO 2023-, obert a les millors promeses de la batuta a nivell internacional.

L'objectiu del certamen organitzat per la Regidoria de Cultura és descobrir i promocionar a joves directors i directores menors de 35 anys, al mateix temps que posicionar a Llíria internacionalment com a centre destacat en la formació musical, amb una trajectòria bicentenària. El Concurs compta amb el suport d'AESDO, l'Asociación Española de Directores de Orquesta.

La primera edició, organitzada al 2021, va ser un èxit total, amb 188 aspirants de 35 països, entre els quals va destacar l'hongarés Levente Török, guanyador final del concurs.

Cristóbal Soler, reconegut director d'orquestra de brillant trajectòria, és el director artístic i membre del jurat d'aquesta segona edició del CIDO. El jurat estarà compost per grans batutes, de dilatada trajectòria i prestigi internacional.

Importants premis econòmics i de reconeixement
Des de l'Ajuntament de Llíria i les entitats col·laboradores, s'ha fet un gran esforç per a dotar al CIDO de premis atractius, a nivell econòmic i de reconeixement professional per a les persones guardonades:

Primer premi
5.000€ i diploma acreditatiu atorgats per l'Ajuntament de Llíria. Així mateix, la persona guardonada amb el primer premi podrà ser convidada a dirigir les deu orquestres col·laboradores del concurs al llarg de les temporades 2025/26 i 2026/27 

Segon premi
1.500€ i diploma acreditatiu atorgats per l'Asociación Española de Directores de Orquesta (AESDO).

Tercer premi
1.000€ i diploma acreditatiu atorgats per l'Asociación Española de Directores de Orquesta (AESDO).

Premi especial AESDO
1.000€ atorgats per l'Asociación Española de Directores de Orquesta (AESDO).

Així mateix, el soci o sòcia d'AESDO que obtinga la millor classificació general del concurs podrà col·laborar amb la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV, Harmonie Ensemble, Orquestra ESMAR, Orquesta Joven d'Extremadura i Orquesta de Jóvenes de la Región de Murcia. El premi especial AESDO és compatible amb qualsevol dels guardons anteriors

Col·laboració de les millors orquestres
En aquest II Concurs Internacional "Llíria City of Music", col·laboren l'Orquesta Sinfónica de Radio Televisión Española, Orquestra de València, Orquesta ADDA-Simfònica de Alicante, Orquesta Sinfónica de El Sistema de Venezuela, Orquesta Filarmónica de Málaga, Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia, Oviedo Filarmonía, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta de Extremadura y Orquesta Sinfónica de Andalucía. 

Estes orquestres podran convidar a la batuta guanyadora del concurs a dirigir un concert dins de la programació de les dues pròximes temporades 2025/26 i 2026/27.

Fases i repertori
Entre totes les persones inscrites se seleccionaran 25 candidates mitjançant una anàlisi crítica dels seus vídeos, biografies, cartes de recomanació, vinculacions professionals, etc. Estes 25 aspirants competiran, ja a Llíria, al llarg de quatre fases, des del 17 fins al 22 de juliol, on hauran de dirigir a l'Orquestra "Llíria City of Music", integrada majoritàriament per destacats músics de la ciutat edetana.

En el repertori s'inclouen obres de Schoenberg, Holst, Haydn, Tchaikovsky i Beethoven. Mereix destacar-se la presència de la compositora valenciana Amparo Edo, l'obra de la qual Monologue, en la seua versió per a orquestra de cambra, serà estrena absoluta en la final del concurs. Amb això, CIDO manté el seu compromís amb joves compositors i compositores i l'estrena d'obres de nova creació.

Inscripció oberta fins al 8 de maig
Les bases del concurs estan publicades en www.aesdo.com. El termini d'inscripció s'obri des de hui dilluns, 24 d'abril, i es tancarà dilluns el pròxim 8 de maig, tots dos inclusivament.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal