Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consorci de Museus revela els cent noms seleccionats en la nova convocatòria de ‘Cultura Online’

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana ha fet públics els noms de les autores i els autors dels cent projectes seleccionats en la convocatòria '#CMCVaCasa Cultura Online', cent continguts culturals accessibles des de plataformes digitals —requisit principal de la convocatòria— que es mostraran en una gran exposició a les sales Ferreres i Goerlich del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) a partir de l'11 de maig, així com en els mitjans digitals —web i xarxes socials— del Consorci de Museus.

El Consorci de Museus reprén en 2023 el projecte creat en 2020 com a fórmula de suport a la creació contemporània en temps de pandèmia, amb una dotació pressupostària de 200.000 euros. Els cent projectes seleccionats han sigut presentats per professionals de l'art, la investigació i el pensament nascuts o residents a la Comunitat Valenciana, així com galeries de la Comunitat Valenciana que desenvolupen el seu treball en el camp de les arts visuals en sentit ampli (teoria i pràctica).

Els noms de les persones i col·lectius seleccionats són: Alena Mesarosova, Alejandro Peña Barceló, Alfredo Guillamón Martín, Ana Císcar Cebriá, Ana Illueca, Ana Maria Pastor González-Nicolás, Anaïs Florin, Andrés Moriel Alcaide, Aris Spentsas, Aurora Domínguez Mata, Benjamín Fernández-Cañadas María, C. Bibiana Martínez Torrecilla, Carla Vidal Ferrandis, Carlos Izquierdo Pérez, Carlos Ruiz Herrero, Carlos Sebastiá Ortega, Daniel Sanchis Sesma, David Trujillo Ruiz, Diana Guijarro Carratalá, Diego José Díaz García, Elena Edith (Mau) Monleón Pradas, Elena Sanmartín Hernández, Eva Bonilla Mercado, Eva Máñez López, Fermín García De Blas, Fermín Jiménez Landa, Fermín Sales Segarra, Francisca Javiera Soto Martínez, Gema Del Rey Jordá, Gala Font De Mora Marti, Graham Bell, Irene Aleixandre Bou, Irma Marco Canoves, Iván Arbildua Fariñas, Joaquín Artime Pinilla, José Luis Carrillo Reche, José Luis Miralles Bono, Keke Vilabelda Montalt, Leandro Gómez Mora, Livia Daniel, Lluc Mayol Palouzié (en representació de Massa Salvatge Coop. V.), Lucía Morate Benito, Lucía Sáiz Alegre, Lucas Selezio De Souza, Mònica Del Rey Jordà, Manuel Ferrer Hernández, Marco Ranieri, Marina Perales, Umbracle Cine, María Gabriela Rivera Lucero, Maria Llopis Navarro, Marta Coca Pérez, Marta Negre Gallén, Matilde Igual Capdevila, Meritxell Ahicart Centelles, Natalia Castellanos Ayala, Nuria Sofía González Tugas, Olga Diego Freises, Pau Berga, Patricia Ferragud Noguerón, Pepe Andreu Ibarra, Pepa López Poquet, Ramon Marrades Sempere, Roser Domingo Muñoz, Rubén Marín Ramos, Sara Fornés, Sara Gurrea Moreno, Sara Marhuenda Barberá, Santiago Fernández Honrubia, Santiago Vicente Calvo, Sonia Megías López, Stefano Scar, Teresa Hernández Tomás, Teresa Marín García, Va! Asociación Cultural y de Promoción de las Artes Visuales, Verónica Francés Molina, Vicente Arlandis Recuerda, Vicent Pons Soler, Vicente José Torres Laguarda i Violeta López López.

"Des del Consorci de Museus hem volgut reactivar aquesta convocatòria en 2023 per a continuar impulsant les propostes artístiques digitals, que són clau per al desenvolupament del sector i ens permeten acostar la cultura contemporània a la societat gràcies a la seua capacitat de reproducció més enllà de les sales. La varietat i qualitat dels projectes presentats en aquesta edició és testimoni, una vegada més, del talent que hi ha a la Comunitat Valenciana vinculat als nous mitjans de creació", assenyala el director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

Per a la selecció de les propostes s'ha posat especial atenció en el caràcter innovador, la capacitat d'experimentació amb llenguatges i discursos, la qualitat i l'interés del projecte i la contribució a la divulgació del panorama creatiu valencià.

El jurat responsable de la selecció de projectes ha estat presidit per la directora general de Cultura i Patrimoni i presidenta de la Comissió Científic-artística del CMCV, Carmen Amoraga, i integrat per professionals de diferents camps de la creació contemporània: Cristina Ghetti, artista visual, a proposta d'AVVAC, Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló; Luisa Pastor Mirambell, doctora en Belles Arts i gestora cultural, a proposta d'AVCA, Associació Valenciana de Crítics d'Art; Alejandra Bueno, artista visual, a proposta de MAV, Mujeres en las Artes Visuales; Ángel Martínez, president de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV); Virginia Murcia García, directora d'art, dissenyadora i investigadora, a proposta d'APIV, Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana, i José Luis Pérez Pont, director gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Els cent projectes seleccionats conformaran una gran exposició col·lectiva que es presentarà a les sales Ferreres i Goerlich del Centre del Carme l'11 de maig de 2023, així com en el web i les xarxes socials del Consorci de Museus. 

Més informació:  Consorci de Museus


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon