Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell licita les obres de reparació i renovació de via dels trams subterranis de les línies 3, 5, 7 i 9 de Metrovalencia.

El Ple del Consell ha autoritzat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana a licitar les obres de reparació i renovació de via dels trams subterranis de les línies 3, 5, 7 i 9 de Metrovalencia.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha destacat durant la roda de premsa posterior a la reunió del Ple del Consell, que aquesta actuació compta amb un pressupost de licitació de 31.749.212 euros i un termini d'execució de 14 mesos.

Amb aquest contracte, ha explicat la vicepresidenta, s'escomet la reparació i la renovació dels elements degradats pel pas del temps, l'ús i les condicions adverses de filtracions i humitats en els túnels subterranis d'aquestes línies.

Les obres que es licitaran corresponen a les línies 5 (Aeroport-Marítim), 7 (Marítim-Torrent Avinguda) i 9 (Riba-roja de Túria / Alboraia Peris Aragó) de Metrovalencia.

Xarxa Capacitem

La vicepresidenta també s'ha referit al conveni aprovat entre Labora i el Cermi CV (Comité d'Entitats Representants de Persones amb Discapacitat) per al desenvolupament del projecte pilot Xarxa Capacitem d'itineraris d'ocupació per a persones amb diversitat funcional.

"L'experiència, el coneixement i la tasca del Cermi" en l'atenció a persones amb diversitat funcional o amb malaltia mental, ha destacat la vicepresidenta, permet, a través de la seua col·laboració en aquest conveni, "aplicar una metodologia específica per a la realització d'aquests itineraris i formar-hi els treballadors i treballadores de Labora i de les unitats de suport dels centres especials d'ocupació".

Pla Avalem

Durant la roda de premsa, Aitana Mas també ha explicat els tres convenis aprovats de Labora amb la Universitat de València, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant per al desenvolupament del Laboratori Territorial d'Ocupació, que forma part del pla Avalem Territori.

Es tracta, ha recordat la vicepresidenta, d'un pla que ha sigut "un dels eixos centrals" del Consell per a la "dinamització territorial" i un nou model de gestió de les polítiques d'ocupació "adaptades a les necessitats reals de les persones i els territoris".

En aquest sentit, ha destacat que els convenis aprovats donen "continuïtat" a aquesta col·laboració iniciada en 2017, per a continuar impulsant el desenvolupament del Laboratori Territorial d'Ocupació i garantir un "seguiment dels plans territorials per a l'ocupació, l'assessorament per al desenvolupament d'uns altres i una anàlisi i una avaluació que servisquen per a identificar les estratègies més adequades per a la millora de l'ocupació i l'activitat econòmica en els territoris". Els convenis compten amb un pressupost de 300.000 euros.

Conveni amb Ascer

Finalment, la vicepresidenta ha anunciat l'aprovació, en el marc del Pla d'acció per a la transformació del model econòmic 2027, del conveni amb l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer), mitjançant el qual es destina un milió d'euros al desenvolupament d'actuacions que contribuïsquen al canvi de model econòmic.

Es pretén així, ha assenyalat Aitana Mas, "donar suport a la capacitat innovadora del sector ceràmic valencià, impulsar la transformació de la seua estructura productiva, millorar la capacitació del capital humà i incrementar la competitivitat de les seues empreses".

En el marc d'aquest conveni es podran realitzar projectes d'investigació en matèries tecnològiques i d'indústria connectada 4.0; activitats de promoció i difusió; accions formatives i de transmissió del coneixement, i actes de promoció mitjançant la concessió de premis o beques sobre l'activitat investigadora.

Així mateix, es podran desenvolupar accions per a millorar la competitivitat empresarial i la internacionalització del sector i impulsar estudis que aborden l'impacte social, econòmic o mediambiental de l'activitat del sector ceràmic sobre la resta dels àmbits i de l'activitat econòmica valenciana.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon