Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell aprova la declaració d'interès públic i general les obres de construcció del nou hospital Arnau de Vilanova

     

Projecció del nou Hospital Arnau de Vilanova

El Ple del Consell ha aprovat la declaració d'interés públic i general dels obres de construcció del nou hospital Arnau de Vilanova.

L'objectiu és preparar el sistema sanitari de la Comunitat Valenciana per a previndre i afrontar possibles amenaces sanitàries globals, com la derivada de la COVID-19, així com protegir la salut de tota la ciutadania amb equitat.

És tracta d'oferir als ciutadans i ciutadanes una prestació integral amb la màxima rapidesa, qualitat, seguretat i capacitat resolutiva, independentment dels seus recursos o del seu lloc de residència, gènere, origen o edat, garantint la seua accessibilitat al sistema sanitari.

D'aquesta manera, la construcció d'un nou hospital Arnau de Vilanova en una nova ubicació permetrà cobrir els necessitats estructurals i assistencials presents i futures del departament de Salut Arnau de Vilanova-Llíria.

En l'actualitat, l'hospital Arnau de Vilanova compta amb uneixes instal·lacions d'aproximadament 35.000 metres quadrats, aconseguint la màxima edificabilitat que permeten els característiques urbanístiques de la parcel·la.

Per aquest motiu, afronta limitacions quant als possibilitats d'ampliació dels seues instal·lacions i infraestructures, necessària tant pel procés d'adaptació contínua a noves necessitats estructurals, funcionals i socials, com per la degradació pròpia dels estructures que implica el pas del temps.

Tercer departament en població

Així mateix, amb un total de 333.854 persones ateses, el departament de salut Arnau de Vilanova-Llíria representa el tercer departament de salut de la Comunitat Valenciana quant a número de població assignada.

Aquest departament de salut ofereix assistència especialitzada als hospitals Arnau de Vilanova i Llíria, així com en els centres de salut integrats.

Quant a l'Atenció Primària, per a facilitar la coordinació de l'atenció sanitària, el departament és divideix en 16 zones bàsiques de salut que inclouen, entre altres recursos sanitaris, centres de salut, consultoris, unitats de suport (de salut mental, de conductes addictives, de salut sexual i reproductiva, d'odontologia), així com punts d'atenció continuada (per a garantir l'assistència urgent els 24 hores del dia durant tot l'any) repartits en els 52 municipis amb població assignada.

Per a afrontar aquesta situació, és proposa la construcció d'un nou hospital Arnau de Vilanova en una ubicació diferent que permeta el seu adequat desenvolupament futur.

D'aquesta manera, analitzada la densitat de població dels municipis, la seua localització geogràfica, l'evolució urbanística i la qualitat dels accessos, tant dones de grans vies com del servei de transport públic, s'acorda situar el nou hospital en el terme municipal de Paterna.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon