Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Congrés reforma la llei del 'només sí és sí' pactada pel PSOE i el PP, amb el vot en contra de Unides Podem

   

   El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous la reforma de la llei del 'només sí és sí' impulsada pel PSOE i negociada amb el PP, que no ha comptat amb el suport d'Unides Podem. La iniciativa ha tingut, a més a més, el suport del PNB, el PDeCAT, Coalició Canària, Fòrum Astúries i Navarra Summa, el 'no' d'ERC, Bildu i Podem i l'abstenció de Junts. Vox, per la seua banda, ha decidit no votar.

   La iniciativa, de caràcter orgànic, ha aconseguit superar així els 176 vots que calien per continuar amb la tramitació. Després d'aquest pas, el text s'enviarà al Senat.

   Els ministres que són diputats d'Unides Podem, Irene Montero, Ione Belarra, Alberto Garzón i la vicepresidenta Yolanda Díaz, han votat en contra, aquesta última de manera telemàtica, tot i que ha estat present durant el debat. Mentre que la ministra de Justícia, Pilar Llop, i el ministre d'Indústria, Héctor Gómez, han votat a favor, en una votació en la qual no ha estat Pedro Sánchez, tampoc durant el debat.

   Aquest text, entre altres mesures, modifica la forquilla de penes per agressió sexual amb violència i intimidació de manera que eleva el delicte a fins a dos anys de presó, respecte al text de la norma del 'sí és sí', impulsada pel Ministeri d'Igualtat i actualment en vigor.

   En concret, modifica l'article 179 del Codi Penal. Si la llei del 'només sí és sí' recull una pena de 4 a 12 anys per a les agressions amb penetració (violació), la nova redacció afegeix que incloga violència i intimidació i la forquilla de penes siga de 6 a 12 anys.

   En el debat d'aquesta reforma hi han estat presents la vicepresidenta segona del Govern central, Yolanda Díaz, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, que s'ha adreçat a la cambra des de la tribuna després de la intervenció de tots els grups, la seua homòloga de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, i la titular de Justícia, Pilar Llop.

   Part de l'equip de Montero, la seua secretària d'estat d'Igualtat, Ángela Rodríguez, i la delegada del Govern central contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, han seguit la sessió des d'una de les sales de la cambra baixa.

   Els socis del Govern central al Congrés han retret al PSOE la seua alineació amb el PP per a tirar endavant la reforma. Els socialistes s'han defensat apel·lant a la tasca de legislar per a "la majoria" i com un "exercici de responsabilitat".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon