Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Centre Cívic 'Els Pins' de Pedralvina en Olocau va acollir una jornada lúdica i festiva


Celebrada ahir en el nou Parc Municipal de la urbanització  

Nombrosos veïns de tot el terme municipal d'Olocau es van reunir en la vesprada d'ahir en el nou Parc Municipal de la urbanització Pedralvilla, situat en la parcel•la del carrer Riu Miño, per a gaudir d'una jornada lúdica i festiva dirigida a tots els públics i durant la qual van poder recórrer i conéixer les instal•lacions. Entre ells, van estar també l'alcalde, Antonio Ropero, els edils Pascual Esteve, Josep Perales, Desa Vilaplana, Salvador Navarret i Olga Brínquez, així com el regidor de Compromís, Vicent Murgui.  

L'esdeveniment es va realitzar en el Centre Cívic ‘Els Pins’, un edifici d'una única planta amb tres volums units per un espai central i compost per sales polivalents. Es tracta d'una infraestructura sostenible, a causa de la utilització de contenidors marítims reciclats, perfectament integrada a l'entorn de l'arbratge de la parcel•la, i que compta amb una instal•lació de plaques solars fotovoltaiques per a assegurar la seua eficiència energètica. El pressupost dedicat a la seua construcció ha ascendit a 194.128,94 euros, dels quals 147.000 han provingut d'una subvenció del Pla d'Inversions 2020-2021 de la Diputació de València; 23,425,96, d'una ajuda del Pla d'Impuls a la Innovació i Investigació aplicada per a la Transició Ecològica en l'Arquitectura (Irta) de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica; i la resta, de fons propis municipals.  

La jornada va començar amb l'espectacle ‘Súper’, a càrrec del contacontes El Gran Jordiet i de l'acròbata Josemi Sykes. Una proposta dirigida als més xicotets amb les històries de superherois que Jordiet treia de la seua maleta. Durant la sessió, van gaudir de l'estil tan característic del narrador d'Alberic, ple d'humor, jocs i interacció amb el públic. A més, al final, va sorprendre a tots amb l'aparició d’Spider-Man, qui va realitzar una impressionant demostració de força i flexibilitat i va romandre durant uns minuts amb aquells xiquets i xiquetes que van voler fer-se una foto amb ell.  

A continuació, en una altra sala, Josep Perales va ser l'encarregat de presentar la següent actuació i de donar pas al primer edil d'Olocau, qui va dirigir unes paraules als assistents. En el seu discurs, Antonio Ropero va assegurar que el Centre Cívic té com a objectiu “convertir-se en un espai cultural, social, en un lloc de trobada” i va recordar que albergarà una oficina municipal per a “acostar l'Ajuntament als veïns”. Així mateix, va destacar el fet que l'edifici és autosuficient, amb una instal•lació de plaques solars, que, segons va afirmar, “s'ampliarà en el futur”. L'alcalde va finalitzar la seua intervenció posant en valor la col•laboració que hi ha hagut en tot moment entre el Consistori i l'Associació de Veïns de Pedralvilla i la importància d’“anar amb ells de la mà per a avançar i desenvolupar l'edifici amb propostes i activitats”.  

Després del parlament, Ropero va cedir la paraula a Toni Cotolí, veí de la urbanització, qui abans de donar inici a l'actuació del seu grup ‘Guitarras del Mediterráneo’, va voler agrair a l'Ajuntament i a l'Associació de Veïns el fet de poder actuar a Olocau i va manifestar com d'especial era això per a ell. Després, va arrancar el concert, un directe elegant i intens en el qual Cotolí (guitarra clàssica), Javier Zamora (guitarra flamenca) i Manuel Quintero (percussió) van delectar el públic amb la seua fusió d'estils clàssic i flamenc a través de temes propis i versions i interpretacions de cançons d'autors com Joaquín Rodrigo, Astor Piazzolla, Isaac Albéniz o Manuel de Falla.  

Per a finalitzar la jornada, es va oferir un Vi d'Honor als assistents. D'aquesta manera, va concloure una vesprada molt especial i que va permetre conéixer en detall tot el que el Centre Cívic ‘Els Pins’ pot oferir a la urbanització Pedralvilla i al poble d'Olocau.

    Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal