Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El barranc de Mandor comptarà amb una via de ciclovianants

L'Ajuntament de l'Eliana ha presentat hui el projecte de la nova via de ciclovianants en el barranc de Mandor. La licitació, que es realitzarà en les pròximes setmanes, té un pressupost de 260.000 euros i un termini d'execució de quatre mesos. Aquest projecte buscarà servir de defensa contra les inundacions, recuperar aquest espai ambiental i paisatgísticament i actuar com a element de vertebració del territori i de connexió social.

La primera fase, que afectarà la meitat de l'extensió del barranc, es prolongarà entre el camí de la Torre del Virrei i el carrer Terranova, a l'altura del pont d'FGV, i comptarà amb un ample d'actuació de 2,40 metres amb una passarel·la de fusta. El projecte inclourà també la integració paisatgística amb la plantació d'arbratge i arbustives de ribera i senyalística informativa i de delimitació d'ús i trànsit.

La nova via de ciclovianants generarà connectivitat amb altres camins transversals del municipi com són el jardí de la travessia Rosers, la zona d'esplai caní, el Bosc de la Benvinguda, els horts socials, el pas inferior de General Pastor, la plaça de l'Estació i el carrer Verge del Perpetu Socors.

Projecte de renaturalització de la CHJ

Per part seua, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) ha presentat hui també l'estudi inicial del projecte de renaturalització del barranc de Mandor en el qual està treballant amb possibles solucions de manera que puga realitzar la seua funció hidràulica de drenatge de les aigües pluvials en els episodis de pluges i dels excedents de reg, recuperant el seu vessant d'espai natural, amb la seua vegetació i fauna pròpia, compatible amb el seu ús social (lúdic, d'esplai, esportiu...) i integrar-se en la infraestructura verda del municipi.

L'alcalde, Salva Torrent, ha agraït al president de l'entitat, Miguel Polo, la seua implicació en el projecte, al mateix temps que ha recordat la importància d'aquest espai estratègic per a la localitat "que ha de poder compatibilitzar la integració social, la vertebració del nucli urbà i la recuperació de l'espai fluvial".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon