Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El 23 d'abril és el Dia del Llibre i de la Rosa una data molt important al País Valencià


Se celebra el Dia del Llibre i de la Rosa, una tradició molt arrelada en la comunitat valenciana que té el seu origen en la festivitat de Sant Jordi.

Durant aquest dia, és costum regalar una rosa i un llibre a les persones volgudes com a mostra d'afecte i amor. Segons la tradició, els homes regalen una rosa a les dones, mentre que les dones regalen un llibre als homes. No obstant això, en l'actualitat, aquest costum s'ha estés a tots els gèneres i es regalen tant llibres com roses a amics, familiars i sers estimats.

Al País Valencià, igual que a Catalunya, s'organitzen activitats culturals i festives als carrers i places de les ciutats i pobles. Es realitzen fires del llibre i de la rosa, exposicions, concerts, representacions teatrals, recitals de poesia, i altres activitats per a celebrar la cultura i la literatura.

A més, durant el Dia del Llibre i de la Rosa, moltes llibreries i floristeries ofereixen descomptes especials i promocions per a fomentar la lectura i la cultura en la societat valenciana.

En definitiva, el Dia del Llibre i de la Rosa és una celebració molt volguda al País Valencià i representa una de les festivitats més populars i arrelades en la comunitat.

 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon