Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Declarats 15 jaciments de la Comunitat com BIC amb categoria de zona arqueològica i paleontològica


   El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres la declaració de Bé d'Interés Cultural (BIC) amb categoria de zona arqueològica i paleontològica de 15 jaciments de la Comunitat Valenciana.

   En concret són 14 jaciments arqueològics i un jaciment paleontològic, 5 dels quals es troben en la província d'Alacant, 5 en la de Castelló i la resta en la de València.

   Es tracta de Banys de la Reina, a Calp; Illeta dels Banyets, al Campello; Illeta del Portitxol, a Xàbia; El Porquet 1, l'únic dels jaciments paleontològics, a Alacant, i La Cova de l'Or, a Beniarrés. Tots ells en la província d'Alacant.

   A Castelló estan el jaciment d'El Punt del Cid, a Almenara; Puig de la Nau, a Benicarló; el jaciment fenici de Vinarragell, a Borriana; la vila romana del Benicató, a Nules, i el recinte fortificat del Torrelló, a Onda.

   Finalment, a València estan el poblat ibèric de la Mont-ravana, en la localitat de Llíria; la necròpoli ibèrica Corral de Saus, a Moixent; el poblat ibèric de la Muela de Arriba, a Requena; el jaciment arqueològic de València la Vella, a Riba-roja de Túria, i el poblat ibèric Pico de los Ajos, a Yátova i Cortes de Pallars.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon