Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO PV recorda les 77 persones mortes en accident laboral i exigeix ​​que es garanteixi la prevenció a les emprese


"Són 77 les persones que han perdut la vida en el seu lloc de treball al País Valencià. 77 drames, 77 famílies destrossades i 77 morts que es podrien haver evitat. És impossible consolar a les famílies que han perdut als seus sers estimats en accident de treball, però necessitem visibilitzar que són evitables. No pararem d'exigir a l'Administració i a les empreses que posen totes les mesures necessàries perquè això no es torne a produir".

Amb aquestes paraules ha començat el secretari d'Acció Sindical i Salut Laboral de CCOO PV, Jaume Mayor, l'homenatge de CCOO PV a les víctimes de la sinistralitat laboral, en el qual s'han depositat 77 veles enfront de la seu del sindicat a València. Davant l'augment generalitzat de la sinistralitat laboral en la nostra autonomia, Major assenyala que el compliment exclusivament formal de la llei no evita accidents: "Fer una avaluació de riscos o un pla de prevenció i ficar-lo en un calaix no serveix de res. No hi ha res més perillós per a la seguretat i salut dels treballadors. Si la prevenció no s'integra en l'organització del treball no existeix".

Major constata que on no hi ha presència sindical hi ha major sinistralitat. La gran majoria d'accidents es produeixen en petites empreses, per tant, CCOO PV reclama la figura del delegat o delegada de prevenció territorial o sectorial per a garantir els drets laborals en les pimes.

El dirigent sindical ha posat l'accent en el creixement dels accidents mortals no traumàtics (el 36% del total) que s'han incrementat en un 29%, enfront del 9% dels traumàtics. "Els riscos psicosocials i la salut mental han d'integrar-se en la prevenció d'una manera més decidida. Les noves maneres de treballar impliquen riscos nous, els seus efectes a vegades tarden a aparéixer. Vincular la vigilància de la salut, el sistema sanitari públic i la prevenció és més necessari que mai", ha afirmat el responsable de Salut Laboral, que ha recordat que els accidents de treball només són la punta de l'iceberg d'una realitat que no es registra, com ocorre amb les malalties d'origen laboral. "La salut laboral és un dret i és molt més que no tindre accidents", ha assegurat.

"Salaris decents que garantisquen el poder de compra"

La secretària general de CCOO PV, Ana García, ha indicat que dilluns que ve el sindicat eixirà als carrers per a reivindicar els drets socials i laborals de la classe treballadora, en definitiva, "a reclamar un ordre mundial més just, que situe a les persones i al seu benestar per davant dels interesses d'una minoria privilegiada".

Davant la complexa situació socioeconòmica que travessem, García ha defensat un pacte de rendes: "Si no hi ha repartiment per la via dels salaris, ha d'haver-ho per la via dels impostos i la protecció". La patronal ha rebut milers de milions d'euros en plena pandèmia i ara, en molts casos, s'estan aprofitant de la crisi i repercuteixen en els preus l'increment de l'energia. "Toca repartir els beneficis que estan augmentant a la nostra costa", ha apuntat la secretària general de CCOO PV.

Per a García, és imprescindible garantir el poder adquisitiu de la classe treballadora amb clàusules de revisió salarial, sobretot per a les persones treballadores més vulnerables. "Si les patronals no assumeixen que cal aconseguir un repartiment equilibrat entre rendes del treball i rendes del capital, difícilment s'aconseguirà el V Acord per l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva".

La dirigent sindical ha animat a assistir a les manifestacions de l'1 de Maig, en les quals també s'exigirà més igualtat, menys bretxes de gènere i acabar amb la pobresa laboral i salarial. "Tenim reptes per davant però és fonamental transmetre el que hem aconseguit acordar per a millorar les condicions de treball i de vida de la classe treballadora i de la societat en general", ha conclòs Ana García, en referència a assoliments com l'increment del SMI, la reforma de les pensions, la reforma laboral o la Llei d'habitatge.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon