Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO PV li presenta 61 mesures a Puig i demana el compromís del PSOE amb la reforma del sistema i un reforç del diàleg social

Puig: 'La próxima legislatura debe ser sí o sí la de la reformulación del modelo de financiación'

El president de la Generalitat i candidat del PSPV a repetir en el càrrec, Ximo Puig, ha subratllat que "la pròxima legislatura, no tant l'autonòmica sinó la general, ha de ser sí o sí la de la reformulació del model de finançament".

Així ho ha manifestat després de reunir-se aquest dimecres amb la secretària general de CCOO PV, Ana García, que ha traslladat a Puig les propostes del sindicat per a les pròximes eleccions del 28M, entre les quals ha remarcat el compromís de la formació amb la reforma del sistema de finançament autonòmic i el reforç del diàleg social.

Sobre aquestes qüestions, Puig ha destacat el paper del diàleg social per a aconseguir que la Comunitat siga "referent en tota Espanya en estabilitat i progrés". Quant al finançament, ha assenyalat que el sistema ha de canviar-se "en unes condicions que garantisquen la igualtat dels espanyols" per a aconseguir "un model que, d'una banda, atenga el que és la necessitat del conjunt de l'estat autonòmic, que està avaluat en un dèficit d'uns 16.000 milions d'euros i, per un altre, repartisca els recursos d'una manera diferent".

El secretari general del PSPV ha subratllat que "s'ha avançat molt" en aspectes com la unitat dels valencians davant aquesta qüestió i en la "visualització a Espanya que la Comunitat Valenciana està infrafianciada i que cal buscar una solució". "Per això és exigible a tots els partits que estan en el Congrés dels Diputats que tinguen una visió que finalment siga justa per a Espanya i els ciutadans, i això serà sens dubte un punt fonamental del que serà la nostra estratègia", ha assegurat Puig.

A més, Ximo Puig ha assenyalat que en els últims anys els recursos procedents del Govern central han augmentat un 60% i que, quan "hi ha hagut una situació especial també" amb la pandèmia, s'ha atés "ja en criteris del model que nosaltres volem".

PROPOSTES DE CCOO

Ximo Puig i la secretària general de CCOO PV han mantingut la primera de les reunions que aquest sindicat manté aquesta setmana amb els candidats de PSPV, PP, Compromís i Unides Podem-EUPV per a presentar-los les 61 mesures que considera prioritàries de cara als comicis. En cadascuna d'aquestes reunions, en funció del partit, el sindicat centrarà el focus en determinades qüestions.

En el cas del PSPV, Ana García ha explicat als mitjans que el sindicat ha posat l'accent principalment en el finançament autonòmic.

"Passades les eleccions del 28M, s'ha de continuar apostant per aqueix canvi de model de finançament. Hui dia hem avançat en la línia en la qual ja no es pot dir que la Comunitat no està infrafinançada" i "s'estan fent esforços des dels pressupostos de la Generalitat a base d'un endeutament que creiem que també hauria de reduir-se", ha exposat.

En segon lloc, García ha posat el focus en la necessitat de "reforçar el diàleg social" que han mantingut els sindicats i el govern valencià. La secretària general de CCOO ha posat en valor exemples d'acords reeixits en aquesta legislatura com el Pla Alcem-ens i el Reactiva.

A més, durant la trobada, Ana García ha traslladat al 'president' altres propostes per a "el desenvolupament econòmic i social de la Comunitat, que puguen permetre la creació d'ocupació estable, un treball decent, i que el conjunt de treballadors i la ciutadania puguen desenvolupar els seus projectes de vida en la seua comunitat autònoma".

Ha explicat que les propostes, dividides en cinc blocs, incideixen en aspectes com la democràcia participativa, la creació d'ocupació i el reforç dels serveis públics.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon