Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO PV insta Unides Podem-EUPV a impulsar el diàleg social per 'construir polítiques transformadores'


La secretària general de de CCOO PV, Ana García, ha traslladat al candidat a la Presidència de la Generalitat de Unides Podem -EUPV, Héctor Illueca, i a la coordinadora d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, la necessitat de "impulsar el diàleg social per a construir polítiques transformadores", la urgència de reformar el sistema de finançament i d'implementar una política fiscal que augmente la recaptació sobre les rendes altes.

Així ho ha explicat el sindicat després d'una nova reunió en el marc de trobades que CCOO PV manté aquesta setmana amb les candidatures de quatre formacions --PSPV, PP, Compromís i Unides Podem - EUPV-- per a presentar les 61 mesures que proposa l'organització amb motiu de les eleccions del 28 de maig.

En el cas de Unides Podem - EUPV, García ha manifestat que hi ha hagut sintonia en els tres principals eixos abordats en la reunió: un model productiu sostenible, generador de treball decent; l'aposta per un sistema de finançament just, associat a una reforma fiscal, i la importància del diàleg social com a eina de transformació.

En la trobada mantinguda amb Héctor Illueca i Rosa Pérez, el sindicat els ha traslladat que, dins de les competències autonòmiques, s'ha de posar el focus en les polítiques actives d'ocupació descentralitzades en l'àmbit comarcal, a través dels pactes locals.

L'objectiu seria desenvolupar una formació que possibilite una transició justa, fomentar l'ocupació de les persones més vulnerables i reduir així totes les bretxes que hui dia existeixen: de desigualtat econòmica, digital o entre dones i homes.

Una altra de les matèries que han centrat el diàleg ha sigut l'enfortiment dels serveis públics i l'especial preocupació del sindicat pel reforç de l'atenció primària sanitària o la reversió en la gestió dels serveis ja que, sent públics, coincideixen que milloren el servei, les condicions laborals del seu personal, a més de ser més econòmics.

Ana García ha posat l'accent que el diàleg social és un eix central parell millorar la vida de la ciutadania. "Hem de construir conjuntament polítiques transformadores que permeten un desenvolupament econòmic i social sobre la base d'un canvi de model", ha sostingut.

Perquè siga possible, ha al·ludit a la reclamació d'un finançament més just, vinculada a una reforma fiscal. "Hem de poder recaptar més, perquè hi ha marge, per a repartir més i millor, i que no siga a costa d'endeutar-nos", ha destacat García. També ha mostrat la seua preocupació perquè s'haja retardat el desenvolupament de la Llei de foment de responsabilitat social, aprovada en 2018, i l'aplicació de la qual de les clàusules laborals no entrarà en vigor fins a aquest 16 de maig.

Segons ha explicat CCOO PV, Rosa Pérez ha assumit el retard, alhora que ha posat en valor altres matèries dependents de la seua Conselleria com la cooperació per al desenvolupament i una major participació de la ciutadania en els assumptes públics. "La nostra força política és fonamental com a garantia per a impulsar aqueixes polítiques transformadores a les quals es refereix el sindicat", ha apuntat.

Per part seua, Héctor Illueca ha destacat la necessitat d'un major protagonisme de l'autogovern valencià en les relacions laborals, com és l'Illueca ha afegit que el fonamental en la pròxima legislatura és planificar com transitar cap a un altre model productiu, que integre als sectors generadors de riquesa (treball assalariat, pimes, economia social o persones autònomes), que siga ecològicament sostenible i atenga la protecció del nostre territori.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon