Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Baldoví (Compromís) culpa Podem de la seva absència en la presentació de Sumar: 'Ells sabran'

Yolanda Díaz un referent per a l'esperança

Baldoví ha lloat la figura de Díaz i ha assegurat que "desperta il·lusió" i "genera esperança". "Serà una magnífica candidata que podrà ajudar a revalidar les majories progressistes", ha indicat. No obstant això, ha demanat centrar-se primer en les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig i, a partir d'ací, ja parlar de candidatures.

Davant les eleccions, el candidat de Compromís ha advocat per "fer comparacions" entre els governs progressistes i els conservadors, al mateix temps que ha expressat la seua esperança de reeditar els primers amb "un bon clima polític" per a poder continuar legislant.

"Més que traure la por al dòberman (en al·lusió a la ultradreta), cal reivindicar la faena que hem fet i fer comparacions amb el que ha sigut i és el PP", ha dit

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha assenyalat a Podemos com a culpable de l'absència dels 'morats' en la presentació de Sumar de la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, i considera que per a conformar un projecte polític "comú" cal saber "cedir".

Les relacions entre Podemos i Yolanda Díaz sen han anat tibant a mesura que s'ha anat conformant el projecte de Sumar i aquest diumenge aconseguiran el punt més àlgid per l'absència de la cúpula 'habitada' en l'acte de presentació a causa de la falta d'acord entre totes dues parts sobre si celebrar primàries obertes per a configuració de llistes electorals.

En canvi, Compromís sí que enviarà una delegació representació per a abrigallar a Díaz el diumenge, encara que no podrà assistirà Baldoví, que actualment és candidat a la Generalitat valenciana.

En declaracions al programa 'Parlament' d'RNE, amb Yolanda Díaz hi haurà una representació plural, diversa i interessant", ha comentat i Podemos serà responsable de la seua absència: "Si estan tots i ells no estan, és evident de qui és la culpa. Ells sabran; cadascun decideix el que ha de fer", ha postil·lat.

SUMAR NO ÉS AMUNTEGAR NI ESPENTAR

Al seu judici, per a fer un projecte polític comú, "un ha de voler estar i cedir". "Ara estem centrats en guanyar i revalidar governs progressistes i després encarar ja la recta final d'aquesta legislatura. Sumar no és amuntegar, és voler, sumar és no imposar, sumar és arribar a acords i sumar no és espentar", ha afegit.

.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon