Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Aprovada l'actualització del projecte de transport públic València Nord-Oest amb noves línies


La Conselleria de Política Territorial, a través del Consell d'Administració de la Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), ha aprovat l'actualització del projecte de servei públic de transport per carretera CV-103 València Nord-Oest, que connectarà la ciutat de València i els municipis de Benaguasil, Benissanó, Bétera, Bugarra, Burjassot, Xestalgar, la Pobla de Vallbona, l'Eliana, Llíria, Nàquera, Paterna, Pedralba, Riba-roja de Túria, Sant Antoni de Benaixeve, Serra i Vilamarxant.

El nou projecte té com a novetats destacables les connexions amb la Universitat Politècnica i amb la Universitat de València; quatre línies nocturnes per a tots els municipis; la connexió amb l'Hospital de Llíria i amb el de Dr. Moliner, així com amb Fira València, centres comercials i d'oci. Així, un total de 15 línies, amb una sèrie de variants, i 4 línies nocturnes, que realitzaran 183.850 expedicions i 3.402.549,489 quilòmetres a l'any.

El servei comptarà amb 40 autobusos (30 híbrids i 10 dièsel). D'aquesta manera, l'oferta s'incrementarà en un 106%, la qual cosa suposa "una millora de freqüències generalitzada que duplicarà el servei actual", ha explicat la Generalitat en un comunicat.

En la reunió del Consell d'Administració de la ATMV ha participat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, i, de manera telemàtica, la secretària autonòmica d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, i el director de la ATMV, Manuel Martínez, segons ha informat l'administració autonòmica en un comunicat.

Amb aquesta actuació, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat avança en la posada en marxa dels serveis de transport públic de l'àrea metropolitana de València, que es completa amb altres cinc serveis ja licitats prèviament.

La Conselleria destinarà 9 milions d'euros anuals a aquest nou servei que s'emmarca en el nou model de la Generalitat, amb una major eficiència i sostenibilitat del sistema.

ÀREA METROPOLITANA DE VALÈNCIA

Actualment, la Conselleria d'Obres Públiques ja ha licitat cinc dels sis nous contractes d'autobús de l'àrea metropolitana de València. Així, la CV-102 València Metropolitana Nord, que connecta la ciutat de València amb tots els municipis i zones de platja que es troben al nord de la capital fins a la Vall d'Uixó.

També està en fase de licitació, la CV-107 de la Foia de Bunyol-València, que connectarà tots els municipis de la Foia de Bunyol, a excepció de Setaigües i Dosaigües, i el municipi de Torís amb la ciutat de València; i la CV-109 de Montserrat-València, que comunicarà els municipis de les subcomarcas de la Vall dels Alcalans (Montserrat, Montroi i Real) i el Marquesat (Alfarb, Catadau i Llombai), a més de Millars i Dosaigües, amb Torrent i València.

Així mateix, s'inclouen en l'àrea metropolitana de València ja licitats els serveis de transport públic CV-108 València Metropolitana Sud, que discorre per la zona de l'eix de l'Horta Sud: Albal, Alcàsser, Catarroja, Picassent, Paiporta, Picanya, Sedaví i platges de Sueca, entre altres, i CV-106 València Metropolitana Oest, que connecta la zona d'Alaquàs, Aldaia, Xirivella, Mislata, Quart, Manises, i Torrent. Tots dos projectes amb connexió fins a València i l'aeroport.

La Conselleria de Política Territorial ha iniciat el procés de valoració d'ofertes i propostes tècniques que ja han presentat les empreses concessionàries per a aquests cinc projectes de servei públic de l'àrea metropolitana de València.

Així mateix, els nous serveis es caracteritzaran pel disseny d'una xarxa d'autobús interurbana autonòmica eficient que s'ajusta a les necessitats de mobilitat de la ciutadania, així com per la millora de l'accessibilitat i cobertura territorial, que incorpora nous serveis en la xarxa de transport i afavoreix la intermodalitat.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon